Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Νεκρός σε συμπλοκή με την ΕΛΑΣ ο Κόλα! Εντόπισαν σε χαράδρα το δεύτερο δραπέτη!

Νεκρός ο Μαριάν Κόλα, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του δεύτερου Αλβανού δραπέτη. Τραυματίας άνδρας των ΕΚΑΜ.
diaforetiko.gr : ekam vouno Νεκρός σε συμπλοκή με την ΕΛΑΣ ο Κόλα! Εντόπισαν σε χαράδρα το δεύτερο δραπέτη!
Νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών έπεσε τα ξημερώματα σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από συμπλοκή που έγινε έξω από το χωριό Βροσίνα, στα σύνορα των νομών Ιωαννίνων – Θεσπρωτίας, στη συμβολή του ποταμού Καλαμά με τον Ζαλογγοπόταμο ο Μαριάν Κόλα (φωτό), ένας από τους αλβανούς δραπέτες των Φυλακών Τρικάλων.


Κατά τη συμπλοκή τραυματίστηκε (φέρει διαμπερές τραύμα στην κνήμη) ένας αστυνομικός των ΕΚΑΜ ο οποίος χειρουργείται. Ο δεύτερος δραπέτης Ιλίρ Κούπα βρίσκεται μέσα σε μια χαράδρα, στην οποία είναι δύσκολη η πρόβαση των αστυνομικών λόγω της ομίχλης που επικρατεί.
Το πτώμα του Κόλα βρίσκεται στο σημείο της συμπλοκής, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία ο αλβανός δραπέτης ήταν βαριά εξοπλισμένος με καλάσνικοφ και χειροβομβίδες.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι δυο άνδρες ήταν οπλισμένοι και τους αντιμετώπισαν οι άνδρες των ΕΚΑΜ, οι οποίοι παρέμεναν στην περιοχή καθώς υπήρχε η βεβαιότητα ότι οι επικίνδυνοι Αλβανοί δραπέτες δεν είχαν κατορθώσει να περάσουν τον ποταμό Καλαμά και να διαφύγουν στην πατρίδα τους.
Ο Κόλα φαίνεται ότι ήταν ο αρχηγός της συμμορίας των δραπετών των φυλακών Τρικάλων που σύμφωνα με την αστυνομία ευθύνεται για το θάνατο του αστυνομικού στο Δίστομο Βοιωτίας στις 17 Ιουνίου, αλλά και μιας κοπέλας στα Ίσθμια.
Πριν  δύο εβδομάδες οι δύο Αλβανοί δραπέτες των φυλακών είχαν φθάσει μέχρι την περιοχή του Σουλίου, αφού προηγουμένως είχαν κλέψει τρία αυτοκίνητα. Ωστόσο, δεν κατόρθωσαν να περάσουν στην Αλβανία, καθώς είχε στενέψει γύρω τους ο αστυνομικός κλοιός.

Πηγή: diaforetiko.gr
Categories: