Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ: Καταρράκτες Βικτωρίας!

Υπάρχουν αμέτρητοι υπέροχοι καταρράκτες να επισκεφθεί κανείς σε όλον τον πλανήτη οπότε αν τρέφετε μια ξεχωριστή αγάπη για το θέαμα που προσφέρουν, όλο και κάπου θα βρείτε να πάτε. Βέβαια, οι πιο διάσημοι καταρράκτες, μαζί με αυτούς του Νιαγάρα, βρίσκονται στην Αφρική, στα σύνορα της Ζιμπάμπουε με τη Ζάμπια.

diaforetiko.gr : vf1 ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ: Καταρράκτες Βικτωρίας!

Ένας Άγγλος, ο Ντέιβιντ Λίβινγκστον, ήταν ο πρώτος Ευρωπαίος που είδε τους καταρράκτες αυτούς και τους έδωσε το όνομα της τότε βασίλισσας της Αγγλίας, της Βικτώριας. Οι ντόπιοι τους αποκαλούν Μόσι-Όα-Τούνια, που σημαίνει «ο κεραυνός που βροντά». Οι καταρράκτες βρίσκονται στο σημείο όπου ο ποταμός Ζαμβέζης πέφτει σε μια σειρά από φαράγγια και δημιουργεί ένα εξαίσιο θέαμα.
Μπορεί να μην είναι οι υψηλότεροι ή οι πλατύτεροι καταρράκτες του κόσμου, ωστόσο έχουν τη μεγαλύτερη «επιφάνεια» του νερού που πέφτει. Το πλάτος τους είναι 1.700 μέτρα και το ύψος πάνω από 100, επομένως το εμβαδόν του νερού του Ζαμβέζη που πέφτει στα φαράγγια είναι το μεγαλύτερο του κόσμου. Είναι τόσο μεγάλη η ισχύς της πτώσης του νερού, που η ομίχλη που δημιουργείται είναι ορατή σε απόσταση αρκετών χιλιομέτρων- πράγμα που εξηγεί αρκετά καλά το όνομα που έχουν δώσει οι ντόπιοι στο φυσικό αυτό φαινόμενο.
Οι καταρράκτες είναι μοιρασμένοι ανάμεσα στη Ζιμπάμπουε και τη Ζάμπια, οπότε είτε βρίσκεστε στη μία ή στην άλλη χώρα, θα σας προσφερθεί οπωσδήποτε η ευκαιρία να τους δείτε. Μπορείτε να περπατήσετε τα πολυάριθμα μονοπάτια που θα σας επιτρέψουν να τραβήξετε εκπληκτικές φωτογραφίες. Θα μπορούσατε επίσης να προσεγγίσετε τους καταρράκτες ακόμη περισσότερο, συμμετέχοντας στην από αέρος ξενάγηση, η οποία διαρκεί 15 λεπτά. Τέλος, μπορείτε να κάνετε μια κρουαζιέρα το ηλιοβασίλεμα που, εκτός από τους καταρράκτες, θα σας δείξει και την άγρια ζωή στο εθνικό πάρκο. Οι τολμηροί θα τολμήσουν να κάνουν μπάντζι-τζάμπινγκ σε μια προκαθορισμένη, ασφαλή περιοχή! Ωστόσο, κάντε το με προσοχή, ειδάλλως απλά ναυλώστε μια βάρκα να σας πάει ως τους καταρράκτες, απολαμβάνοντας το τοπίο χωρίς τον κίνδυνο θανάτου ή τραυματισμού (χτυπήστε ξύλο)!
Οι Καταρράκτες Βικτωρίας, καθώς και το πάρκο που τους περιέχει, ανακηρύχθηκαν τοποθεσία Παγκόσμιας Κληρονομιάς το 1989 και, μαζί με το Νιαγάρα και το Ιγκουαζού, αποτελούν την τριάδα των μεγαλύτερων καταρρακτών του πλανήτη. Είναι ένα πραγματικά μεγαλειώδες θέαμα – αν βρεθείτε ποτέ στην Αφρική, η επίσκεψη εκεί είναι σχεδόν επιβεβλημένη!
Δείτε τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες…
diaforetiko.gr : vf2 ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ: Καταρράκτες Βικτωρίας!
diaforetiko.gr : vf3 ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ: Καταρράκτες Βικτωρίας!
diaforetiko.gr : vf4 ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ: Καταρράκτες Βικτωρίας!
diaforetiko.gr : vf5 ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ: Καταρράκτες Βικτωρίας!
diaforetiko.gr : vf6 ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ: Καταρράκτες Βικτωρίας!
diaforetiko.gr : vf1 ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ: Καταρράκτες Βικτωρίας!
Πηγή: diaforetiko.gr
Categories: