Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

12μηνη φυλάκιση με αναστολή για συνθήματα υπέρ του 19χρονου Θανάση

Ένοχοι κρίθηκαν 7 νεαροί, οι οποίοι προκάλεσαν φθορές και έγραψαν συνθήματα σε λεωφορεία του ΟΑΣΘ, αμέσως μετά το θάνατο του 19χρονου επιβάτη από την Αθήνα κατά τη θανάσιμη πτώση του από τρόλεϊ. 

thumbnail


Το δικαστήριο επέβαλε στον καθένα από τους επτά νεαρούς ποινή φυλάκισης 12 μηνών -με 3ετή αναστολή-, ενώ αθώωσε έξι άτομα που κατηγορούνταν για την ίδια υπόθεση, καθώς, όπως αποδείχθηκε στην ακροαματική διαδικασία, ήταν απλά περαστικοί από το σημείο που έγινε η αστυνομική επιχείρηση και δεν είχαν σχέση με τις προκληθείσες φθορές. 


Οι καταδικασθέντες -στην πλειονότητά τους φοιτητές- είπαν ότι έγραψαν συνθήματα μόνο σε εκδοτήρια του ΟΑΣΘ, ζημιές που δεν περιλαμβάνονταν ωστόσο στο κατηγορητήριο, το οποίο κάνει λόγο για φθορές σε στάσεις και οχήματα του Οργανισμού, καθώς και στο άγαλμα του «Ελ. Βενιζέλου» στην πλατεία Δικαστηρίων. 

Το δικαστήριο τους έκρινε τελικά ένοχους μόνο για τις φθορές στα αστικά λεωφορεία, χωρίς να τους αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό. 

Οι νεαροί άσκησαν έφεση κατά της απόφασης και αφέθηκαν ελεύθεροι. Οι συλλήψεις τους έγιναν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, τα ξημερώματα του Δεκαπενταύγουστου, λίγες ώρες μετά τον θάνατο του 19χρονου. 

Πηγή: arouraios.gr
Categories: