Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

"Σκοτώθηκε μόνη της και την τεμάχισα για να μην κατηγορηθώ"

 Ομολογία-σοκ από τον εγγονό για την δολοφονία της γιαγιάς του



Φρικιαστική κατάληξη είχε η ήδη φρικιαστική δολοφονία μίας 84χρονης γυναίκας στην Ραφήνα, καθώς όπως αποδείχθηκε από τις έρευνες της Αστυνομίας, ο 28χρονος εγγονός της ήταν αυτός που την σκότωσε και στην συνέχεια την τεμάχισε προκειμένου να εξαφανίσει τα ίχνη της.


Κομμάτια της ηλικιωμένης είχαν βρεθεί σε κάδο απορριμμάτων στις 23 Αυγούστου στη διασταύρωση των οδών Στεφοπούλου και Πράσινου Λόφου στη Ραφήνα. Η κατάσταση του πτώματος της άτυχης ηλικιωμένης ήταν τέτοια που για μέρες δεν ήταν δυνατή η αναγνώρισή της.

Εξ αρχής πάντως έμπειροι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής έλεγαν πως ο δράστης «κρύβεται» στο οικογενειακό περιβάλλον του θύματος και η κίνηση να βάλει το πτώμα σε κάδο έδειξε ότι ήθελε να «σβήσει» στοιχεία που θα οδηγούσαν τους άντρες της ΕΛ.ΑΣ. στα ίχνη του.

Οι αξιωματικοί του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής έφτασαν στη διαλεύκανση του εγκλήματος ύστερα από ανάλυση νέων στοιχείων και από πληροφορίες που δόθηκαν από πολίτες –ύστερα από δύο σχετικά αιτήματα της ΕΛ.ΑΣ.– προκειμένου να προσδιορισθεί η ταυτότητα του θύματος.

Τελικά μετά από έρευνα στο σπίτι του 28χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, διάφορα κοσμήματα, ένα τσεκούρι και πέντε μαχαίρια, καθώς και ένα δίκαννο κυνηγετικό όπλο που κατείχε χωρίς άδεια.

Ο εγγονός της ηλικιωμένης που εργαζόταν ως τοπογράφος, διέμενε στη Λούτσα και την περίοδο αυτή ήταν άεργος και δεν είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές. Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι ο 28χρονος ήταν διαζευγμένος και πατέρας ενός βρέφους και συζούσε με μια άλλη γυναίκα που είχε τρία παιδιά. Όπως δημοσιεύει το tovima.gr, βάσει των όσων κατέθεσε ο δράστης στους αστυνομικούς αιτία της έντονης λογομαχίας με την γιαγιά του που οδήγησε στην δολοφονία ήταν η επικριτική στάση της ηλικιωμένης για την προσωπική ζωή του. Μάλιστα σύμφωνα με τις πληροφορίες η άτυχη γυναίκα αρνήθηκε να του δώσει χρήματα.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Χρήστος Παρθένης: «Ο 28χρονος προσήχθη ως ύποπτος στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, το βράδυ του Σαββάτου και από το δακτυλοσκοπικό έλεγχο, προέκυψε ότι αποτυπώματά του, βρέθηκαν τόσο στα πειστήρια που κατασχέθηκαν στον τόπο ανεύρεσης του τεμαχισμένου πτώματος, όσο και στο διαμέρισμα του θύματος».

«Μαχαιρώθηκε κατά λάθος στον λαιμό»

Ο ίδιος ο δράστης φέρεται να δήλωσε στις αρχές πως δεν φέρει ευθύνη για τον θάνατό της καθώς η γιαγιά του καθάριζε την ώρα που λογομαχούσαν, ένα φρούτο με ένα μαχαίρι το οποίο κατά την διάρκεια του καυγά την τραυμάτισε στον λαιμό με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή της. Στην συνέχεια αυτός φοβήθηκε μήπως κατηγορηθεί για τον φόνο της και αποφάσισε να την τεμαχίσει προκειμένου να εξαφανίσει τα ίχνη της.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. από τα πρώτα στοιχεία της έρευνάς τους δεν διαπίστωσαν ότι ο δράστης αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, όμως αυτό θα αποτελέσει αντικείμενο περαιτέρω έρευνας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε την Δευτέρα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Πηγή: inews.gr
Categories: