Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

«Παραλύει» σήμερα και η Θεσσαλονίκη

Διήμερο «λουκέτο», το δεύτερο σε διάστημα λίγων ημερών, μπαίνει από σήμερα στο δημόσιο, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στις πολιτικές της κυβέρνησης και της τρόικας, «που στοχοποιούν και απαξιώνουν το δημόσιο τομέα».

«Παραλύει» σήμερα και η Θεσσαλονίκη


Στη Θεσσαλονίκη στις 10:30 η ΕΔΟΘ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Αγίας Σοφίας. Την ίδια ώρα το ΠΑΜΕ και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών θα συγκεντρωθούν στο Άγαλμα του Βενιζέλου.


Εκτός από τους δημόσιους υπαλλήλους στην απεργία συμμετέχουν επίσης οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, οι δάσκαλοι, οι δικαστικοί υπάλληλοι και οι εφοριακοί.

Λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων στην κινητοποίηση, τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, οι προνοιακές μονάδες και το ΕΚΑΒ θα λειτουργήσουν σήμερα και αύριο με προσωπικό ασφαλείας.

Συνεχίζονται, εν τω μεταξύ, για δεύτερη ημέρα οι 48ωρες απεργίες των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης, των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση και των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία, οι οποίοι πραγματοποιούν νέα συγκέντρωση έξω από το ΙΚΑ, στην Αριστοτέλους, από τις 07:30.

Οι εργαζόμενοι του Δήμου Θεσσαλονίκης θα συγκεντρωθούν στις 09:00 στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Νέα πενθήμερη απεργία πραγματοποιούν από χθες οι διοικητικοί υπάλληλοι ΑΕΙ-ΤΕΙ, που προγραμματίζουν κινητοποιήσεις από το πρωί έξω από τα Πανεπιστήμια.

Στις 10:00 κάτοικοι και καταστηματάρχες από την οδό Δελφών θα συγκεντρωθούν σε ένδειξη συμπαράστασης στον έμπορο της περιοχής, ο οποίος βρίσκεται σε απεργία πείνας!

Το απόγευμα, στις 18:30 μέλη του ΚΚΕ θα πραγματοποιήσουν πικετοφορία στην Πλατεία του Λαγκαδά, για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Πηγή: thesout.gr
Categories: