Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Παγκόσμια αγωνία: Επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας του Michael Schumacher

Έντονη ανησυχία επικρατεί από το μεσημέρι της Κυριακής για την κατάσταση της υγείας του Michael Schumacher μετά το ατύχημα που είχε, ενώ έκανε σκι.
Ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ μεσοβαρά τραύματα στο κεφάλι.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που διαρρέουν από τα γαλλικά ΜΜΕ, τα τραύματα που φέρει ο Schumacher είναι πιο σοβαρά απ' ότι αρχικά έδειχναν και η κατάσταση της υγείας του έχει επιδεινωθεί. Αρκετά κρίσιμες αναμένεται να είναι οι επόμενες ώρες.

Όσον αφορά στο ατύχημα, άμεση ήταν η βοήθεια που του παρασχέθηκε.
Οι τραυματιοφορείς έφτασαν κοντά του σε διάστημα οκτώ λεπτών. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο στο Μουτιέ (στις 11:53 τοπική ώρα).
Το νοσοκομείο στο Μουτιέ δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει το συμβάν και ο Σουμάχερ μεταφέρθηκε στη γειτονική Γκρενόμπλ (στις 12:45 τοπική).
Ο καθηγητής Ζεράρ Σαϊλάν, προσωπικός φίλος του Σουμάχερ και του προέδρου της FIA, Ζαν Τοντ είναι ο θεράπων ιατρός. Ο Σαϊλάν είχε αναλάβει την ιατρική φροντίδα του Σουμάχερ, όταν ο τελευταίος είχε σπάσει το πόδι του στο Σίλβερστοουν το 1999, το μοναδικό σοβαρό τραυματισμό του στη Φόρμουλα 1.
Την είδηση μετέδωσε πρώτος ο ραδιοφωνικός σταθμός Europe 1, κάνοντας λόγο για σοβαρό ατύχημα. Αργότερα ο διευθυντής του χιονοδρομικού κέντρου, Κριστόφ Γκερμινιόν-Λεκόμπτ επιβεβαίωσε το ατύχημα σε δηλώσεις του στο Ράδιο Μόντε Κάρλο.
"Μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο της Γκρενόμπλ. Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε τη σοβαρότητα του τραυματισμού. Βρίσκεται έρευνα σε εξέλιξη για τα αίτια του ατυχήματος. Δεν γνωρίζουμε προς το παρόν αν συνέβη εντός ή εκτός πίστας".
Πηγή: star.gr