Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Πέθανε στα 48 του ο συγγραφέας Πέτρος Κουτσιαμπασάκος

Πέθανε την Τρίτη το μεσημέρι, σε ηλικία 48 ετών, ο συγγραφέας Πέτρος Κουτσιαμπασάκος που από τα τέλη Νοεμβρίου ήταν κλινικά νεκρός μετά από ανεύρυσμα που υπέστη. 

Πέθανε στα 48 του ο συγγραφέας Πέτρος Κουτσιαμπασάκος


Τον θάνατό του ανακοίνωσε στο facebook ο αδελφός του σκηνοθέτης Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος. Ο Πέτρος Κουτσιαμπασάκος γεννήθηκε στo Αρματολικό Τρικάλων το 1965. 


Σπούδασε κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και εργάστηκε ως επιμελητής κειμένων στον Τύπο. Στη λογοτεχνία εμφανίστηκε με τη συλλογή διηγημάτων «Η σκεπή» (Εστία, 2004) Ακολούθησε το μυθιστόρημα «Πόλη των παιδιών» (Πατάκης, 2012). 

Το μυθιστόρημα αυτό ήταν για τις Παιδουπόλεις, που υπήρχαν από τον Εμφύλιο και μετά. «Πρέπει να μπορέσουμε να δούμε το θέμα πιο νηφάλια», είχε πει σε συνέντευξή του στην «Κ». "Οι παιδουπόλεις ξεκίνησαν μετεμφυλιακά, αλλά μεταμορφώθηκαν σε μια κρατική μορφή πρόνοιας. 

Σήμερα ξαναχρειαζόμαστε αυτή τη μορφή πρόνοιας”, σημείωνε. Τον τελευταίο χρόνο εργαζόταν πάνω σε μια νέα σειρά διηγημάτων. «Γράψιμο για μένα σημαίνει νόημα και δύναμη. Να κοιμάμαι το βράδυ και να ξυπνάω το πρωί» είχε πει σε συνέντευξή του. 

Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου, στις 14.30, στο Κοιμητήριο της Καισαριανής.

Πηγή: www.lifo.gr
Categories: