Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Εκτός ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο Πέτρος Τατσόπουλος

«Βελούδινο διαζύγιο»

Εκτός ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο Πέτρος Τατσόπουλος


Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται πλέον ο Πέτρος Τατσόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το απόγευμα της Παρασκευής, ο κ. Τατσόπουλος έγινε δεκτός από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. 

Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και εκεί αποφασίστηκε να υπάρξει ένα «βελούδινο διαζύγιο» μεταξύ Τατσόπουλου-ΣΥΡΙΖΑ.

Οι δηλώσεις του βουλευτή για τις σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με την 17Ν, όπως και πολλές προηγούμενες, αποδοκιμάστηκαν από στελέχη του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ενώ διαρκής ήταν η αποδοκιμασία και από τις σελίδες της «Αυγής».

O κ. Τατσόπουλος είχε δηλώσει ότι θέτει την παραίτησή του στην διάθεση του κ. Τσίπρα.

Νωρίτερα, σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά την συνεδρίαση της ΚΟ, ανέφερε τα εξής:

«Σε σχέση με το ζήτημα που ανέκυψε από τη δημόσια έκφραση απόψεων του βουλευτή μας, Π. Τατσόπουλου, που δημιουργούν συνειδητά ή ασυνείδητα σύγχυση και δίνουν έδαφος για τη στοχοποίηση κοινωνικών αγωνιστών και πολιτικών στελεχών του κόμματος με την οποία επιχειρεί το επικοινωνιακό χαλκείο της ΝΔ τη συσχέτιση της Αριστεράς με την τρομοκρατία, επισημαίνουμε:


  • Τη σαφή πολιτική αποδοκιμασία αυτής της στάσης, όπως άλλωστε εκφράστηκε αμέσως και με δηλώσεις του Γραμματέα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ.
  • Την επιμονή μας στην πιστή τήρηση των δημοκρατικών αρχών λειτουργίας και του συντροφικού διαλόγου, με την ταυτόχρονη απόρριψη στάσεων που, αντί της συζήτησης όλων των απόψεων μέσα στις διαδικασίες της ΚΟ, προκρίνουν συστηματικά τη δημόσια και 'επί παντός του επιστητού' έκφραση προσωπικών θέσεων αντίθετων προς αυτές που συλλογικά επεξεργαζόμαστε.
  • Επίσης, ασκούμε αυστηρή κριτική προς οποιαδήποτε υβριστική και απαξιωτική δημόσια τοποθέτηση βουλευτή μας, η οποία προφανώς αντιστρατεύεται το κλίμα αλληλεγγύης και την κουλτούρα του χώρου μας. Άλλωστε, επ’ αυτών των θεμάτων, η ΚΟ θα συζητήσει στην προσεχή συνεδρίασή της με θέμα τον Κανονισμό λειτουργίας και την εφαρμογή του.
  • Τέλος, μας είναι αδιανόητη και έξω από τις αξίες μας η διαθεσιμότητα της παραίτησης από την ΚΟ, όταν αυτή δεν συνοδεύεται και από την διάθεση της βουλευτικής έδρας υπέρ του κόμματος.
Μετά το πέρας της συνεδρίασης, ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε δημοσιογράφους είχε αφήσει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, λέγοντας ότι στον ΣΥΡΙΖΑ «δεν διαγράφουμε κανέναν, ούτε διώχνουμε κανέναν, ούτε κρατάμε κανέναν με το ζόρι».

Πηγή: news.in
Categories: