Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Συνελήφθη στην Κωνσταντινούπολη ο Άγγελος Φιλιππίδης

Συνελήφθη χθες το βράδυ στην Τουρκία -και πιο συγκεκριμένα, σε ξενοδοχείο στην Κωνσταντινούπολη- ο πρώην πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Άγγελος Φιλιππίδης.

Συνελήφθη στην Κωνσταντινούπολη ο Άγγελος Φιλιππίδης


Τούρκοι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη του Έλληνα πρώην ισχυρού άνδρα του ΤΤ, αναλύοντας τα ηλεκτρονικά ίχνη του κινητού του τηλεφώνου.


Και αυτό, γιατί το ένταλμα που εκδόθηκε σε βάρος του έγινε διεθνές, ενώ οι ελληνικές αρχές διαπίστωσαν πως το κινητό του τηλέφωνο εκπέμπει από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από την Τουρκία.

Έτσι, ενημέρωσαν την τουρκική αστυνομία, η οποία εντόπισε το ακριβές σημείο που βρισκόταν. 

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για τη σύλληψη του Άγγελου Φιλιππίδη, ο οποίος υποστήριζε πως βρίσκεται στις ΗΠΑ τον τελευταίο μήνα και θα επέστρεφε στην Αθήνα στις αρχές της εβδομάδας.

Τη σύλληψη Φιλιππίδη επιβεβαίωσε και ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη. Το προξενείο δεν έχει δεχθεί κάποιο αίτημά του για παροχή οποιασδήποτε βοήθειας.

Σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, λίγο μετά τη σύλληψή του, ο Άγγελος Φιλιππίδης παραδέχθηκε ότι βρισκόταν σε ξενοδοχείο της Τουρκίας και είπε ότι ήταν πολύ εύκολο να συλληφθεί, γιατί χρησιμοποιούσε τις πιστωτικές του κάρτες.

Όπως ανέφερε, κρατείται σε ειδικό χώρο, μέχρι να αποφασιστεί η τύχη του. Είπε ακόμη ότι, μέσω του δικηγόρου του, είχε ενημερώσει τις ανακριτικές αρχές ότι θα επέστρεφε στην Αθήνα μέχρι τη Δευτέρα το βράδυ, το αργότερο, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις στη Δικαιοσύνη.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν είχε πει ποτέ πως βρισκόταν στις ΗΠΑ. Όπως σημείωσε, προγραμμάτιζε ταξίδι στο Ντουμπάι και τη Μανίλα, το οποίο ωστόσο ακύρωσε, μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του.

Πηγή: toxwni.gr
Categories: