Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Στη «μαύρη λίστα» 730.000 οδηγοί

Στην τελική ευθεία βάζει την κατάθεση της σχετικής εγκυκλίου προς οδηγούς από το Υπουργείο Οικονομικών η οριστικοποίηση της λίστας των ανασφάλιστων οχημάτων.

Στη «μαύρη λίστα» 730.000 οδηγοί


Η διασταύρωση των στοιχείων από τα αρμόδια υπουργεία και την ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών, έδειξε ότι δεν έχουν πληρωθεί τα ασφάλιστρα για περίπου 730.000 οχήματα.


Σύμφωνα με πληροφορίες, σε πρώτη φάση αναμένεται να σταλούν ειδοποιητήρια στους αμελείς οδηγούς εντός 8 ημερών να ασφαλίσουν τα οχήματά τους. Οι οδηγοί θα πρέπει να προσέλθουν στην ασφαλιστική εταιρεία και εκτός από τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός τους και τα υπόλοιπα στοιχεία, θα πρέπει να έχουν και ένα παράβολο των 250 ευρώ.

Για όσους δεν ανταποκριθούν στο κάλεσμα, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα στείλει τα ονόματα αυτών στην Αστυνομία, η οποία είναι και αρμόδια για να βεβαιώσει τις παραβάσεις, δηλαδή να στείλει κλήσεις για πρόστιμα τα οποία μπορεί να φθάνουν μέχρι και τα 1.000 ευρώ.

Όσοι δεν πληρώσουν τα πρόστιμα κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωποι με κατασχέσεις μισθών, καταθέσεων και λοιπών περιουσιακών στοιχείων. Κι αυτό επειδή το πρόστιμο θα αποσταλεί πίσω στην εφορία ως ληξιπρόθεσμη οφειλή με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθούν οι διατάξεις για τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων.

Πηγή: toxwni.gr
Categories: