Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Απολυμένος σκότωσε 6 συναδέλφους του και αυτοκτόνησε

Εισέβαλε στο Ινστιτούτου Στατιστικής της Τουρκίας και άνοιξε πυρ

Απολυμένος σκότωσε 6 συναδέλφους του και αυτοκτόνησε


Ένοπλος άνδρας άνοιξε πυρ και σκότωσε έξι εργαζόμενους του Ινστιτούτου Στατιστικής της Τουρκίας (TUIK) στην πόλη Καρς της ομώνυμης επαρχίας στη βορειο-ανατολική Τουρκία πριν αυτοκτονήσει, μετέδωσε το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο TRT Haber.


Ο δράστης των πυροβολισμών ήταν πρώην εργαζόμενος της τοπικής υπηρεσίας του κρατικού TUIK ο οποίος είχε απολυθεί πρόσφατα. Άνοιξε πυρ εναντίον πρώην συναδέλφων του πριν στρέψει το όπλο εναντίον του, σύμφωνα με το ενημερωτικό δίκτυο NTV.

Ο κυβερνήτης της Καρς Εγιούπ Τεπέ δήλωσε ότι ο δράστης προέβη στους πυροβολισμούς μετά την απόλυσή του. "Το περιστατικό δεν ήταν τρομοκρατική επίθεση. Το όνομα του δράστη είναι Βεϊσί Ερίν. Εργαζόταν ως ψυχολόγος στο Ινστιτούτο Στατιστικής", αναφέρει στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα Hurriyet, επικαλούμενη τον κυβερνήτη της Καρς.

Αξιωματούχος του TUIK επιβεβαίωσε τον θάνατο επτά ανθρώπων, μεταξύ τους και ο διευθυντής του παραρτήματος του TUIK και τον ελαφρύ τραυματισμό ενός ακόμη.

Οι πολιτικές εντάσεις αυξάνονται συνεχώς στην Τουρκία, πριν από τις τοπικές εκλογές της 30ης Μαρτίου και εν μέσω του σκανδάλου διαφθοράς που ταλανίζει την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πηγή: news.gr
Categories: