Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Προφυλακίστηκε το ζευγάρι Ρομά της πολύκροτης υπόθεσης της «μικρής Μαρίας»

Προφυλακίστηκαν μετά την απολογία τους στον ανακριτή Κατερίνης ο 59χρονος και η 58χρονη σύντροφός του, που συνελήφθησαν, κατηγορούμενοι ότι εμφάνιζαν ως δικό τους ένα μικρό κοριτσάκι.

Προφυλακίστηκε το ζευγάρι Ρομά της πολύκροτης υπόθεσης της «μικρής Μαρίας»


Το κατηγορούμενο ζευγάρι τσιγγάνων, σύμφωνα με πληροφορίες, επέμεινε στον ισχυρισμό ότι το μικρό κοριτσάκι, γνωστή ως Μαρία, τους το παρέδωσε τον περασμένο Αύγουστο η 41χρονη γυναίκα, η οποία εμφανιζόταν ως μητέρα της μικρής, που είχε εντοπιστεί σε καταυλισμό τσιγγάνων στα Φάρσαλα.


Οι κατηγορούμενοι φέρονται να υποστήριξαν ότι ήθελαν να αποκτήσουν ένα παιδάκι κι ότι η γυναίκα, που κρατείται ήδη προσωρινά για την υπόθεση της ανήλικης, τους υποσχέθηκε ότι θα γίνει νόμιμη υιοθεσία. Η προφυλακισθείσα τους είπε ότι το βρέφος το είχε εγκαταλείψει μία αθίγγανη από τη Βουλγαρία.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, το ζευγάρι κατάφερε να εκδώσει ληξιαρχική πράξη γέννησης στο δήμο Αθηναίων, ενώ η 58χρονη προσπάθησε δύο φορές ανεπιτυχώς να δηλώσει το βρέφος στην Κατερίνη. Όπως έγινε γνωστό, απολογούμενοι οι κατηγορούμενοι είπαν ότι την πράξη γέννησης δεν την έβγαλαν οι ίδιοι αλλά τους εστάλη στην κατοικία τους.

Υπενθυμίζεται ότι οι κατηγορούμενοι έπειτα από εξετάσεις DNA αποδείχθηκε ότι δεν είναι οι βιολογικοί γονείς του μικρού κοριτσιού, το οποίο εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Κατερίνης, καλά στην υγεία του.

Πηγή: toxwni.gr
Categories: