Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Ψάχνουν ίχνη απαγωγής του Μάριου Παπαγεωργίου σε παλιά βάση

Οδηγός σε αμερικανικές υπηρεσίες ο εγκέφαλος της αρπαγής του οπτομέτρη

Ψάχνουν ίχνη απαγωγής του Μάριου Παπαγεωργίου σε παλιά βάση


Αγωνιώδεις έρευνες στην παλιά, εγκαταλελειμμένη αμερικανική βάση σε μία από τις κορυφές του όρους Πατέρας - επάνω από τη Νέα Πέραμο - πραγματοποιούν η ΕΛ.ΑΣ. και η Πυροσβεστική προκειμένου να εντοπιστούν ίχνη του άφαντου 26χρονου οπτομέτρη Μάριου Παπαγεωργίου, ο οποίος έπεσε θύμα απαγωγής πριν από ενάμιση χρόνο.


Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. και άνδρες της ΕΜΑΚ ερεύνησαν εγκαταλελειμμένα, μισογκρεμισμένα κτίρια αλλά και πηγάδια γύρω από την παλιά βάση των ΗΠΑ όπου πιθανολογείται ότι βρίσκεται η σορός του άτυχου 26χρονου - ακόμη και ότι εκεί ήταν αρχικά ο τόπος ομηρείας του. Η έρευνα στράφηκε στην παλιά βάση των ΗΠΑ ύστερα από σειρά πληροφοριών ότι παλαιότερα μετέβαινε εκεί, σχεδόν σε καθημερινή βάση, ως οδηγός οχημάτων στις αμερικανικές βάσεις όπου εργαζόταν ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» της απαγωγής Πέτρος Μιχαλεάκος. Και όλα αυτά ενώ στο Μεικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο της Αθήνας ολοκληρώνεται η δίκη εννέα κατηγορουμένων για την υπόθεση και την Παρασκευή αναμένεται η δικαστική απόφαση.

Κατηγορούμενοι
Η απαγωγή του Μάριου Παπαγεωργίου σημειώθηκε στις 9 Αυγούστου 2012, όταν ο 26χρονος αναχώρησε με το αυτοκίνητό του από το Διακοφτό Αχαΐας, όπου βρισκόταν με τη μητέρα του, για το Αίγιο. Τελικά το ΙΧ του εντοπίστηκε στο Παλαιό Φάληρο Αττικής. Ο 26χρονος οπτομέτρης, όπως διαπιστώθηκε εκ των υστέρων, συνάντησε τη μοιραία ημέρα τον 72χρονο «οικογενειακό φίλο» Π. Μιχαλεάκο, ο οποίος κατηγορείται ότι είναι ο οργανωτής της απαγωγής και μέσω άλλου προσώπου (το οποίο είναι ήδη κατηγορούμενος) απαίτησε λύτρα 620.000 ευρώ προκειμένου να τον αφήσουν ελεύθερο, απειλώντας παράλληλα για τη ζωή του. Οι «επαφές» των απαγωγέων με τη μητέρα του εξαφανισθέντος συνεχίστηκαν ως τις 17 Αυγούστου 2012 και από τότε ως σήμερα δεν έχει υπάρξει κανένα ίχνος ζωής του Μ. Παπαγεωργίου.

Στις 16 Οκτωβρίου συνελήφθησαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που ευθύνεται για την απαγωγή αλλά και για την απόπειρα - σε δεύτερη φάση - ληστείας της μητέρας του, η οποία είχε συγκεντρώσει μεγάλο ποσό για τα λύτρα. Μερικούς μήνες αργότερα κατηγορήθηκε για συμμετοχή στο σχέδιο της ίδιας υπόθεσης και η σύζυγος του Π. Μιχαλεάκου. Ως σήμερα όμως δεν έχει βρεθεί κανένα ίχνος του ομήρου, ενώ δεν φαίνεται να έχει προσδιοριστεί και η ταυτότητα συνεργών του 72χρονου στην αρπαγή του Μάριου Παπαγεωργίου.

Γιατί στη Νέα Πέραμο
Η αρχική έρευνα των αστυνομικών και δικαστικών αρχών στράφηκαν στην περιοχή της Νέας Περάμου με βάση την κατάθεση του 72χρονου ότι μετά την αρπαγή κατευθύνθηκαν προς την εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου αλλά και μετά τις ενδείξεις από το e-pass του οχήματος του Μ. Παπαγεωργίου το οποίο κατέγραψε διέλευσή του μετά την απαγωγή από τα διόδια της Ελευσίνας με προορισμό την Κόρινθο. Τα στοιχεία αυτά πλαισιώθηκαν από άλλα για έξοδο του οχήματος με το οποίο μεταφερόταν ο νεαρός οπτομέτρης από την έξοδο της εθνικής οδού στη Νέα Πέραμο.

Οι ερευνητές της υπόθεσης εκμεταλλεύθηκαν αναφορές ότι ο Π. Μιχαλεάκος, που εργαζόταν ως οδηγός στην υπηρεσία «Motor Pull» (διαχειριζόταν τα οχήματα της αμερικανικής βάσης στο Ελληνικό), μετέβαινε συχνά στην κορυφή του όρους Πατέρας, σε απόσταση περίπου 14 χλμ. από την εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου, όπου βρισκόταν μια άλλη αμερικανική βάση με συστήματα επικοινωνίας. Ο Π. Μιχαλεάκος μετέφερε αμερικανούς αξιωματικούς αλλά και προμήθειες από το Ελληνικό στο όρος Πατέρας, και μάλιστα το 1992 είχε τροχαίο ατύχημα σε εκείνη την περιοχή.

Γι' αυτόν τον λόγο η συγκεκριμένη κίνησή του μετά την απαγωγή του Μάριου Παπαγεωργίου να κινηθεί προς αυτήν την ορεινή περιοχή συνδέθηκε με την προϋπηρεσία του στις αμερικανικές βάσεις (έκλεισαν στις αρχές της δεκαετίας του '90) και τη συχνή μετάβασή του εκεί.

Η βάση των ΗΠΑ στο όρος Πατέρας είναι σε δύο επίπεδα, έχει πέντε μισογκρεμισμένα κτίρια αλλά και πολλά πηγάδια που ερευνήθηκαν από άνδρες της ΕΜΑΚ. Ωστόσο, όπως έλεγαν αξιωματούχοι, «η βάση περιβάλλεται από πυκνά δάση. Ετσι εξετάζουμε πλέον πολύ σοβαρά σε αυτή την περιοχή να κρύβεται το μυστήριο με την αρπαγή και την εξαφάνιση του άτυχου 26χρονου».

Πηγή: tovima.gr
Categories: