Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Βαριές ποινές για την απαγωγή και εξαφάνιση του Μάριου Παπαγεωργίου - Η μάνα ζητούσε επίμονα να μάθει που είναι το παιδί της!

Μέσα σε κλίμα πόνου, συγκίνησης και με την τραγική φιγούρα της μητέρας του Μάριου Παπαγεωργίου να ραγίζει καρδιές, ανακοινώθηκαν σήμερα οι ποινές στην δίκη για την εξαφάνιση του 26χρονου στις 9 Αυγούστου 2012.

Βαριές ποινές για την απαγωγή και εξαφάνιση του Μάριου Παπαγεωργίου - Η μάνα ζητούσε επίμονα να μάθει που είναι το παιδί της!


Η μητέρα του Μάριου, κατέρρευσε 4 φορές και φώναζε συνεχώς: "Θέλω να μάθω που είναι το παιδί μου". Την ώρα που ανακοινώνονταν οι ποινές είπε μάλιστα "Το παιδι μου μπορούν να το φέρουν πίσω;" Φίλοι και συγγενείς του Μάριου Παπαγεωργίου έδειχναν με όποιον τρόπο μπορούσαν, ακόμα και με μαντινάδες τον πόνο και την οργή τους για το γεγονός ότι ακόμα δεν ξέρουν τι απέγινε το παιδί τους.




Ο Πέτρος Μιχαλεάκος βρέθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία, αρπαγή απο κοινού, απόπειρα εκβίασης κατα συναυτουργία και σύσταση συμμορίας. Καταδικάστηκε σε ισόβια και 23 χρόνια.


Ο Αναστάσιος Μπάσαντης κρίθηκε ένοχος για απόπειρα εκβίασης κατα συναυτουργία. Καταδικάστηκε σε 6 χρόνια κάθειρξη με αναστολή.

Ο Αριστείδης Κορέντιος κρίθηκε αθώος για άμεση συνεργεία σε αρπαγή και ένοχος για ένταξη σε συμμορία. Καταδικάστηκε σε 4 χρόνια κάθειρξη με 4ετη αναστολή και περιοριστικό όρο την εμφάνιση σε Αστυνομικό Τμήμα. 

Ο Παναγιώτης Χαϊκαλης και η Ευγενία Ταμπάκακη κρίθηκαν αθώοι.




Οι Βασίλειος και Γεράσιμος Ταμπακάκης κρίθηκαν ένοχοι για ένταξη σε συμμορία. Ο Βασίλειος Ταμπακακης καταδικάστηκε σε 2 χρόνια φυλάκιση εξαγοράσιμη προς 5 ευρω ημερησίως και ο Γεράσιμος Ταμπακάκης σε 3 χρόνια φυλάκιση εξαγοράσιμη προς 5 ευρω ημερησίως.

Η Παρασκευή Σιούταλου κρίθηκε ενοχή για αρπαγή, απλή συνεργεια σε απόπειρα εκβίασης και ένταξη σε συμμορία. Καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 18  χρόνων.

Όλοι ζήτησαν να αναγνωρισθούν τα ελαφρυντικά του προτερου εντιμου βιου και ορισμένοι από τους κατηγορουμένους να κριθούν ότι επέδειξαν ειλικρινή μεταμέλεια, μη ταπεινά αιτία και μετέπειτα καλή συμπεριφορά.

Η εισαγγελέας ζήτησε να απορριφθούν όλα για όλους, πρόταση την οποία έκανε δεκτή το δικαστήριο.


Το χρονικό της εξαφάνισης




Ο Μάριος Παπαγεωργίου εκείνη την ημέρα είχε αναχωρήσει με το αυτοκίνητό του από το Διακοφτό Αχαΐας, όπου βρισκόταν με τη μητέρα του, για το Αίγιο. 

Τελικά το ΙΧ του εντοπίστηκε στο Παλαιό Φάληρο. Είχε συναντήσει τον 72χρονο φίλο της οικογένειας, Πέτρο Μιχαλεάκο, ο οποίος κατηγορείται ως οργανωτής της απαγωγής. Μια ημέρα μετά, ένας 57χρονος φίλος του Μιχαλεάκου τηλεφώνησε στη μητέρα του 26χρονου Μάριου αναφέροντας ότι έχουν απαγάγει τον γιο της και απαίτησε λύτρα 620.000 ευρώ προκειμένου να τον αφήσουν ελεύθερο, απειλώντας για τη ζωή του.

'Οταν η μητέρα του ζητούσε να μιλήσει με το παιδί της, οι απαγωγείς τής έλεγαν: «Το παιδί σου πήγε να προσκυνήσει σε μοναστήρι» ή «Του έχουμε δώσει το τσιγαράκι του και είναι με μια πολύ όμορφη γυναίκα». Σε κάποια άλλη φάση ανέφεραν ότι «ο γιος σου φεύγει Αμερική...». 




Στις 16 Οκτωβρίου συνελήφθησαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που ευθύνεται για την απαγωγή αλλά και για απόπειρα ληστείας της μητέρας του η οποία είχε συγκεντρώσει μεγάλο ποσό για τα λύτρα.

Μερικούς μήνες αργότερα κατηγορήθηκε για την ίδια υπόθεση και η σύζυγος του Π. Μιχαλεάκου ότι είχε συμμετοχή στο σχέδιο.

Η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ήταν καταπέλτης. Απέδωσε πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή την υπόθεση στον Πέτρο Μιχαλεάκο και τη σύζυγό του Παρασκευή Σιοφάλου και ζήτησε να κηρυχθούν ένοχοι για σωρεία κακουργημάτων.
Πρότεινε την ενοχή του 71χρονου φερόμενου ως εγκεφάλου της απαγωγής για τις κατηγορίες της αρπαγής, της εκβίασης, της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, αλλά και της ανθρωποκτονίας του άτυχου 26χρονου.
«Μοναδικό του κίνητρο ήταν να αποσπάσει τα χρήματα των λύτρων από τη μητέρα του Μάριου» είπε η εισαγγελέας, ενώ, αναφερομένη στην 50χρονη σύζυγό του, ζήτησε να κριθεί ένοχη για άμεση συνέργεια σε απόπειρα εκβίασης και αρπαγή.
Οι εξηγήσεις της κατηγορουμένης, που είπε πως δεν είχε καμία σχέση με την εξαφάνιση του 26χρονου και ισχυρίστηκε πως πολλές φορές προσπάθησε να πείσει τη μητέρα του να ενημερώσει την αστυνομία, δεν στάθηκαν ικανές να πείσουν την εισαγγελική λειτουργό για την αθωότητά της.
«Η σύζυγος συντόνιζε τηλεφωνικά και από το σπίτι όλες τις ενέργειες του 71χρονου κατηγορουμένου και, λόγω της φιλικής της σχέσης με την οικογένεια του Μάριου, αποσπούσε πληροφορίες από τη μητέρα του Βαρβάρα» τόνισε στην πρότασή της.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΕΡΕΤΗ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΙΜΠ


Πηγή: newsit.gr
Categories: