Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

«Ο Μάριος ζει! Σκηνοθέτησε την απαγωγή του για να πάρει τα λύτρα και παρακολουθούσε τα τηλέφωνα της μητέρας του!»

«Ο Μάριος ζει! Σκηνοθέτησε την απαγωγή του για να πάρει τα λύτρα και παρακολουθούσε τα τηλέφωνα της μητέρας του!» Αυτά ισχυρίστηκε στην απολογία του ο βασικός κατηγορούμενος Πέτρος Μιχαλεάκος, εξοργίζοντας τους πάντες στο ακροατήριο.



Στο Β’ Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών, συνεχίστηκε η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση του Μάριου Παπαγεωργίου. Το Σάββατο 15 Μαρτίου ενώπιον του δικαστηρίου, απολογήθηκαν οι βασικοί κατηγορούμενοι Πέτρος Μιχαλεάκος, ο Αναστάσιος Μπασαντής και ο Αριστείδης Κορέντιος.


Κατά τη διάρκεια της απολογίας του φερόμενου ως εγκέφαλου έκπληκτο το ακροατήριο τον άκουγε να λέει, πως ο Μάριος είχε στήσει μόνος του την ίδια του την απαγωγή με σκοπό να αποσπάσει χρήματα από τη μητέρα του. Μάλιστα του είχε πει να αγοράσουν ένα μηχάνημα τελευταίας τεχνολογίας, ώστε να παρακολουθεί τα τηλέφωνα της μητέρας του και να παραλάβει ο ίδιος τα λύτρα!

Ισχυρίστηκε πως δεν είπε ποτέ στη Βαρβάρα Θεοδωράκη να μην πάει στην Αστυνομία και να καταγγείλει την απαγωγή του γιου της. Όπως είπε έμαθε στις 21 Αυγούστου από τον αστυνομικό γιο του, ότι η μητέρα του Μάριου είχε πάει στην Αστυνομία και τότε κατάλαβε πως παρακολουθούνται τα τηλέφωνα.

Ο Αναστάσιος Μπασαντής ξεκινώντας την απολογία του ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του Μάριου. Ισχυρίστηκε πως είχε τυφλή εμπιστοσύνη στον Πέτρο Μιχαλεάκο που του είχε παρουσιαστεί σαν υπάλληλος της Αμερικανικής Πρεσβείας. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του, ο φερόμενος ως εγκέφαλος του ζήτησε να τον βοηθήσει γιατί ένας γνωστός του νεαρός, χρωστούσε πολλά χρήματα και κινδύνευε. Όπως του είχε πει ο Μιχαλεάκος, ο νεαρός φίλος του είχε συνεννοηθεί με έναν δικηγόρο να σκηνοθετήσουν την απαγωγή του, για να καταφέρουν να αποσπάσουν ένα σημαντικό χρηματικό ποσό από τη μητέρα του.

Τρίτος στη σειρά απολογήθηκε ο Αριστείδης Κορέντιος που κατηγορείται για την απόπειρα απαγωγής της μητέρας του Μάριου Παπαγεωργίου. Παραδέχτηκε στο δικαστήριο πως σε μία από τις καταγεγραμμένες από την Αστυνομία συνομιλίες του με τον φερόμενο ως εγκέφαλο, όταν μιλούσε συνθηματικά για το «ζώο» που θα μετέφεραν κ θα εγκατέλειπαν στο βουνό, αναφερόταν στη μητέρα του Μάριου.

Η δίκη διακόπηκε για τη Δευτέρα 17 Μαρτίου λόγω αδυναμίας της γραμματέως της Έδρας να συνεχίσει.

Πηγή:  amaliadanews.gr
Categories: