Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Βρετανία: Σε παιδόφιλο επικεντρώνονται οι έρευνες για την μικρή Μαντλίν

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Βρετανία: Σε παιδόφιλο επικεντρώνονται οι έρευνες για την μικρή Μαντλίν

Βρετανοί ντετέκτιβ που ερευνούν την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν Μακάν, το 2007, δήλωσαν ότι αναζητούν έναν άνδρα ύποπτο ότι πραγματοποίησε από το 2004 ως το 2010 μια σειρά σεξουαλικών επιθέσεων σε νεαρά κορίτσια που διέμεναν σε βίλες διακοπών στην Πορτογαλία.

Η Μακάν, ηλικίας τότε τριών ετών, εξαφανίσθηκε από το υπνοδωμάτιό της στο θέρετρο Πράια ντα Λουζ στο Αλγκάρβε, ενώ οι γονείς της δειπνούσαν με φίλους σε γειτονικό εστιατόριο, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει έρευνα σε όλο τον κόσμο.
Η αστυνομία του Λονδίνου, που άρχισε να επανεξετάζει την υπόθεση το 2011 και πέρυσι ξεκίνησε τη δική της έρευνα, ανακοίνωσε σήμερα ότι αναζητεί περισσότερες πληροφορίες για 12 εγκλήματα που διαπράχθηκαν σε θέρετρα διακοπών στην Πορτογαλία.
Σε τέσσερις περιπτώσεις από το 2004 ως το 2006, ένας άνδρας επιτέθηκε σεξουαλικά σε πέντε λευκά κορίτσια, ηλικίας από 7 ως 10 ετών, ενώ βρίσκονταν στα κρεβάτια τους, ανακοίνωσε η αστυνομία. Δύο από τα 12 αδικήματα είχαν διαπραχθεί στην Πράια ντα Λουζ.
"Τα αδικήματα αυτά είναι πολύ σοβαρά και δεν έχει απαγγελθεί σε κανέναν κατηγορία σε σχέση μ' αυτά", αναφέρει σε δήλωσή του ο Άντι Ρέντγουντ, ο επικεφαλής των ερευνητών της βρετανικής αστυνομίας. "Πρέπει επίσης να αποκλείσουμε αυτό τον άνδρα από τις έρευνές μας και να εξακριβώσουμε αν αυτά τα εγκλήματα συνδέονται με την εξαφάνιση της Μαντλίν".
Οι βρετανοί ερευνητές ενδιαφέρονται για τα προφίλ 38 προσώπων στο πλαίσιο των ερευνών τους, ενώ εξετάζουν επίσης εξονυχιστικά δεδομένα που αφορούν 530 περιβόητους σεξουαλικούς εγκληματίες.

Πηγή: imerisia.gr
Categories: