Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Νέα τροπή στην υπόθεση της Μαντλίν ΜακΚαν

Η αστυνομία εκτιμά ότι το παιδί έπεσε θύμα σεξουαλικής επίθεσης

image


Οι βρετανικές και πορτογαλικές αστυνομικές αρχές, οι οποίες διερευνούν την υπόθεση εξαφάνισης της Μαντλίν ΜακΚαν πριν από σχεδόν επτά χρόνια στην Πορτογαλία, ανακοίνωσαν ότι γνωρίζουν ότι εννέα ακόμα κορίτσια έπεσαν θύματα σεξουαλικής επίθεσης και τρία γλίτωσαν την τελευταία στιγμή ενώ έκαναν διακοπές με τους γονείς τους στο Αλγκάρβε μεταξύ του 2004 και του 2006. 


Μία από τις επιθέσεις σε ένα δεκάχρονο κορίτσι στο θέρετρο Πραΐα ντα Λους συνέβη το 2005, δύο χρόνια πριν από την εξαφάνιση της Μαντλίν που έκανε διακοπές με τους γονείς της στο ίδιο μέρος.

«Η επίθεση αυτή μας στρέφει τώρα στο θέρετρο και βεβαίως είναι πολύ σημαντική όσον αφορά την έρευνα για την εξαφάνιση της Μαντλίν», δήλωσε ο επικεφαλής των ερευνητών της βρετανικής αστυνομίας Άντι Ρέντγουντ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Λονδίνο. Ο Ρέντγουντ σημείωσε ότι πιστεύει πως σε όλες τις επιθέσεις εμπλέκεται ο ίδιος άνδρας, ο οποίος εισέβαλε σε βίλες διακοπών στις οποίες διέμεναν βρετανικές οικογένειες στην περιοχή του Δυτικού Αλγκάρβε της Πορτογαλίας. «Υπάρχουν στοιχεία σε αυτά τα νέα εγκλήματα που μας δημιουργούν απολύτως την βεβαιότητα ότι εντάσσονται στο πλαίσιο μιας σειράς» επιθέσεων, είπε, προσθέτοντας πως η Αστυνομία ψάχνει για έναν δράστη. Τον περασμένο μήνα, η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι ορισμένα θύματα έδωσαν μια παρόμοια περιγραφή του επιτιθέμενου, ο οποίος ήταν, σύμφωνα με αυτά, μαυρισμένος, αξύριστος, με μελαχρινά, αχτένιστα μαλλιά και μιλούσε αγγλικά με ξενική προφορά.

Οι γονείς της θεωρούνταν βασικοί ύποπτοι από την πορτογαλική αστυνομία για μήνες μετά την εξαφάνισή της, αλλά το 2008 απηλλάγησαν από τις κατηγορίες και η εισαγγελία της Πορτογαλίας απέσυρε αργότερα την υπόθεση, επικαλούμενη έλλειψη στοιχείων. Η Μαντλίν ήταν τριών ετών όταν εξαφανίσθηκε από το υπνοδωμάτιό της την ώρα που οι γονείς της δειπνούσαν με φίλους σε γειτονικό εστιατόριο, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει έρευνα σε όλο τον κόσμο. Η αστυνομία του Λονδίνου άρχισε να επανεξετάζει την υπόθεση το 2011.

Πηγή: athensvoice.gr
Categories: