Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Η Apple ανακοίνωσε το iOS 8 και το λειτουργικό OS X Yosemite για Mac

Αναβαθμίσεις, νέα εργαλεία και πολλές νέες εφαρμογές ανακοίνωσε η Apple στο συνέδριο WWDC


Εάν περιμένατε νέα αστραφτερά gadgets, "έξυπνα" ρολόγια και νέες κατηγορίες ψηφιακών προϊόντων από την χθεσινή ανακοίνωση της Apple στην έναρξη του 25ου συνεδρίου προγραμματιστών WWDC, κρατήστε τον ενθουσιασμό σας μέχρι το Σεπτέμβρη.   

Αντ' αυτών ο Tim Cook και τα στελέχη της Apple ανακοίνωσαν μια σειρά από αναβαθμίσεις, αλλαγές, νέα applications και εργαλεία προγραμματισμού που προσθέτουν νέες λειτουργίες και διευκολύνουν την επικοινωνία μεταξύ συσκευών, λογισμικών και χρηστών και προάγουν την αποδοτικότητά τους.

Αναλυτικά, μετά από μια σύντομη ομιλία του Tim Cook, για το μέλλον του iOS και του λειτουργικού των υπολογιστών Mac, OS X, o αντιπρόεδρος του τομέα λογισμικού της Apple Craig Federighi, παρουσίασε το ολοκαίνουριο το Mac OS X Υosemite. Τη νέα βερσιόν λειτουργικού για υπολογιστές Mac που παρουσιάζει αρκετές αισθητικές αλλαγές από τα προηγούμενα, δανειζόμενο πολλά στοιχεία από το iOS, αναβαθμίζει υπάρχοντα προγράμματα (όπως το browser Safari), ενώ προσθέτει την παροχή Continuity, που βοηθάει την απρόσκοπτη συνεργασία μεταξύ των Mac και των φορητών συσκευών. Το Mac OS X Yosemite θα είναι διαθέσιμο ως δωρεάν αναβάθμιση το Σεπτέμβρη.

Το νέο λειτουργικό MAC OS X - Yosemite
Παράλληλα, στο κομμάτι του λειτουργικού για τις φορητές συσκευές της, η Apple ανακοίνωσε την αναβάθμιση του λειτουργικού της στην έκδοση iOS 8, η οποία περιλαμβάνει μια πλειάδα νέων παροχών όπως τις διαδραστικές ειδοποιήσεις, τη δυνατότητα άμεσης απάντησης σε μηνύματα, ενώ εργάζεστε σε άλλο app, τη δημιουργία threads στην εφαρμογή μηνυμάτων, και νέους γρηγορότερους τρόπους πληκτρολόγησης κειμένου. Οι επερχόμενες αλλαγές θα δίνουν και hands-free χαρακτηριστικά στην SIRI, την ηλεκτρονική βοηθό των φορητών συσκευών της Apple. Κάτι που πρέπει να τονιστεί εδώ, είναι ότι το νέο λειτουργικό iOS 8, δεν θα λειτουργεί σε συσκευές iPhone 4 και παλαιότερες.

Η ανταλλαγή μηνυμάτων στο iOS 8
Επιπρόσθετα, η Apple ανακοίνωσε την εφαρμογή παρακολούθησης της υγείας του κατόχου μιας iOS συσκευής, ονόματι Health, η οποία αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα της εταιρείας που θα συνεργαστεί με την NIKE και Νοσοκομεία, ώστε να συνεισφέρει στη δημιουργία ενός πλήρους προφίλ υγείας όσων το επιθυμούν.

Η εφαρμογή υγείας του iOS 8, 'Health' 
Τέλος η εταιρεία ανακοίνωσε το HouseKit, που θα επιτρέπει τον έλεγχο οικιακών συσκευών και συστημάτων, απευθείας από την iOS συσκευή, μέσω applications που θα "μιλάνε" εξ αποστάσεως, με το οικιακό σύστημα, φωτισμού, θέρμανσης, συναγερμού κ.ο.κ., καθώς και τη γλώσσα προγραμματισμού Swift, για applications που θα επιτρέπει την ταχύτερη ανάπτυξη και έλεγχο των εφαρμογών. 

Πηγή: www.lifo.gr