Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε ο Τούρκος για την έκρηξη στην Τριανδρία

Σε κάθειρξη επτά ετών καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, 53χρονος Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας, ο οποίος κατηγορείτο για την έκρηξη, πριν από δυόμισι χρόνια, σε υπόγειο διαμέρισμα στην Τριανδρία Θεσσαλονίκης, κατά την οποία έχασε τη ζωή του ένας κουρδικής καταγωγής βομβιστής.



Ο κατηγορούμενος, ο οποίος συνελήφθη τον περασμένο Φεβρουάριο μαζί με τρεις συμπατριώτες του στην περιοχή του Γκύζη στην Αθήνα, κρίθηκε ένοχος για κατοχή εκρηκτικών υλών και πολεμικού οπλισμού, ενώ απηλλάγη από το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης.

Ο 53χρονος ενεπλάκη στην υπόθεση της Τριανδρίας, με βάση καταθέσεις μαρτύρων, σύμφωνα με τις οποίες, εθεάθη να μπαινοβγαίνει στο διαμέρισμα όπου έγινε η φονική έκρηξη (η οποία είχε αποδοθεί σε ατύχημα),  ενώ αποτύπωμά του βρέθηκε σε άλλο διαμέρισμα και ταυτοποιήθηκε με αποτύπωμα σε οπλισμό που κατασχέθηκε στο παραπάνω διαμέρισμα.

Απολογούμενος αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση της Τριανδρίας, διαψεύδοντας τους μάρτυρες που κατέθεσαν ότι τον είδαν εκεί, ενώ παραδέχθηκε ότι γνώριζε το θύμα από τους κοινούς τους αγώνες, τους οποίους χαρακτήρισε νόμιμους και δημοκρατικούς. Εξάλλου, αρνήθηκε ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με το «Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα» (DHKP-C) που έχει χαρακτηριστεί ως τρομοκρατική οργάνωση από τις τουρκικές Αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από 1,5 μήνα δικαστήριο της Θεσσαλονίκης αποφάσισε να μην εκδώσει τον 53χρονο στην Τουρκία, η οποία τον ζητούσε για να τον δικάσει για τρομοκρατικές πράξεις.

Πηγή: newsit.gr
Categories: