Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

«RAMPART-A»: To μυστικό σχέδιο κατασκοπείας της NSA στα Σκόπια

Η εφημερίδα της Δανίας Dagbladet, έφερε στο φως της δημοσιότητας  νέα στοιχεία του Έντουαρντ Σνόουντεν τα οποία δείχνουν ότι η NSA εκτελούσε  επιχειρήσεις κατασκοπείας και στα Σκόπια!



Ο πρωθυπουργός Νίκολα Γκρουέφσκι δήλωσε, ωστόσο, ότι δεν έχει επαρκή στοιχεία για να κάνει την παραμικρή δήλωση επί του προκειμένου.Τα στοιχεία που ήρθαν στο φως κάνουν λόγο για ένα ευρύ σχέδιο παρακολουθήσεων της NSA, με την κωδική ονομασία «RAMPART-A».

Βάσει του σχεδίου αυτού οι Αμερικανοί παρακολουθούσαν τηλεφωνικές συνομιλίες, e-mail και διαδικτυακές συνομιλίες, με τη μυστική συνεργασία των μυστικών υπηρεσιών 33 ακόμα χωρών, σε όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και η ΠΓΔΜ, αλλά και η Κροατία, η Ρουμανία, η Ουγγαρία, η Τουρκία και η Ελλάδα!

Σύμφωνα με την εφημερίδα της Δανίας, οι ΗΠΑ είχαν συμφωνήσει με τις κυβερνήσεις πολλών χωρών για τις παρακολουθήσεις, με σκοπό να παρακολουθούν, σχεδόν, όλον τον κόσμο, μέσω των λιγότερων διαδικτυακών πυλών.

Μεγάλο μέρος της ελεγχόμενης διαδικτυακής επικοινωνίας κατευθυνόταν προς έλεγχο, απευθείας στις ΗΠΑ.

Το λοιπό μέρος ελεγχόταν σε χώρες κλειδιά. Αν από το σύστημα των χωρών αυτών διακινούνταν σημαντικά στοιχεία η αξία της χώρας αυτής αναβαθμιζόνταν για τη NSA.

Πηγή: defencenet.gr
Categories: