Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Sense: το gadget που θα βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου σας

Έκανε την εμφάνισή του στο Kickstarter και σπάει τα κοντέρ


Μια καλοσχεδιασμένη, φουτουριστική συσκευή που ελέγχει τον ύπνο μας αλλά και τις συνθήκες του δωματίου που κοιμόμαστε, όπως θερμοκρασία, φωτισμό, ποιότητα αέρα, μας ξυπνάει όταν συμπληρώσουμε τις ιδανικές ώρες και βαθμολογεί την ποιότητα του ύπνου μας μέσω ειδικού application; Κι όμως υπάρχει.   


Αυτό είναι το Sense. To Gadget που υπόσχεται να βελτιώσει τον ύπνο μας και που έκανε μια εντυπωσιακή είσοδο στο Kickstarter, καταφέρνοντας να συγκεντρώσει το ποσό στόχο των 100.000 δολαρίων σε λίγες ώρες και αυτή τη στιγμή βρίσκεται κοντά στα 400.000 δολάρια.   

Η συσκευή αποτελείται από τρία μέρη. Τη σφαιρική βάση - πολυαισθτήρα, που τοποθετείται δίπλα στο κρεββάτι, έναν ακόμα αισθτήρα σε σχήμα δίκσίου, ονόματι Sleeping Pill που τοποθετείται στο μαξιλάρι για να καταγράφει τις κινήσεις μας και τα στριφογυρίσματα στο κρεββάτι και μια εφαρμογή που συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία και βαθμολογεί τον ύπνο.

Sense: Έξυπνο ξυπνητήρι, μετρητής ποιότητας ύπνου και των συνθηκών του. Μια συσκευή για να κοιμάστε ήσυχοι 

Οι συσκευές επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω Bluetooth και μπορούν να εντοπίσουν ακόμα και σωματίδια που αιωρούνται στον αέρα και διαταράσσουν τον ύπνο όσων πάσχουν από αλλέργίες. Όπως αναφέρει ο εφευρέτης του Sense και πρόεδρος της εταιρείας Hello, James Proud, η συσκευή του έρχεται να καλύψει το κενό ενός gadget που θα ελέγχει το πιο σημαντικό δωμάτιο της ζωής μας. Την κρεββατοκάμαρα. Εκεί όπου ξοδεύουμε το 1/3 της ζωής μας. 

Πηγή: www.lifo.gr