Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Νεκρή εντοπίστηκε η 15χρονη που αναζητούσε το Χαμόγελο του Παιδιού

Την απήγαγαν και τη δολοφόνησαν-Ερευνάται αν βιάστηκεΤραγικό τέλος είχε η 15χρονη Tijana Juric η οποία βρέθηκε νεκρή, κοντά στην πόλη Sombor της Σερβίας. Η ανήλικη, την οποία αναζητούσε και το «Χαμόγελο του Παιδιού», είχε εξαφανιστεί γύρω στις 26 Ιουλίου. Οι Αρχές έπιασαν έναν 34χρονο άνδρα, κρεοπώλη στο επάγγελμα, ο οποίος ομολόγησε ότι απήγαγε και δολοφόνησε την ανήλικη το βράδυ της εξαφάνισής της.

Η κηδεία της άτυχης κοπέλας θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το inserbia, σήμερα στις 5 το απόγευμα, ώρα Σερβίας στο νεκροταφείο της Subotika ενώ θα προηγηθεί η νεκρώσιμος ακολουθία στην εκκλησία St. Ascension.

Όπως ανακοίνωσε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας Νέμποϊσα Στεφάνοβιτς, ο ύποπτος, φέρεται να χτύπησε πρώτα το θύμα με το αυτοκίνητό του και όταν η νεαρή κοπέλα ζήτησε βοήθεια, την έσυρε μέσα στο αμάξι του και αφού την οδήγησε σε τοποθεσία περίπου 10 χιλιομέτρων από το σημείο του ατυχήματος, στην πόλη Σομπόρ, τη δολοφόνησε και την έθαψε.

Σύμφωνα με τον κ. Στεφάνοβιτς, η κοπέλα δεν είχε τραυματιστεί σοβαρά από το τροχαίο. Αντίθετα, ο δράστης, ο οποίος είχε αφαιρέσει και τα ρούχα της 15χρονης, της κατάφερε σοβαρά τραύματα. Οι Αρχές αναμένουν, στο μεταξύ, τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπήρξε και βιασμός του θύματος.

Σε περίπτωση που ο ύποπτος κριθεί ένοχος για τον φόνο της 15χρονης θα τού επιβληθεί ποινή κάθειρξης 30-40 ετών, σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης της Σερβίας Νίκολα Σελάκοβιτς.

«Στο παρελθόν, για τέτοιου είδους εγκλήματα επιβαλλόταν η θανατική ποινή, αλλά όπως και άλλες ευρωπαϊκές χώρες η ποινή αυτή έχει απαλειφθεί από τον Ποινικό μας Κώδικα. Εμείς, ως μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης, θα πρέπει να σεβόμαστε την Ευρωπαϊκή Χάρτα που απαγορεύει τη θανατική ποινή» εξήγησε ο κ. Σελάκοβιτς.

Στο Facebook έχουν κάνει την εμφάνισή τους ομάδες που ζητούν την επιβολή της θανατικής ποινής στον δολοφόνο της 15χρονης.

Πηγή: star.gr
Categories: