Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Τελευταία ευκαιρία για 30.000 «αιώνιους» φοιτητές

Συμβιβαστική λύση για τους «αιώνιους φοιτητές» βρέθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης ύστερα από τη σύσκεψη που είχε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος με αντιπροσωπεία πρυτάνεων και προέδρων ΤΕΙ.


Η λύση στην οποία κατέληξε το Υπουργείο Παιδείας αφορά μόνο όσους από τους αιώνιους φοιτητές συμμετείχαν έστω και σε μία εξεταστική περίοδο τα δύο τελευταία χρόνια.

Σε αυτούς και μόνο θα δοθεί το δικαίωμα να συμμετάσχουν σε δύο ακόμη εξεταστικές περιόδους, αυτή του φετινού Σεπτεμβρίου καθώς και στη χειμερινή του 2015, προκειμένου να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους.

Εκτιμάται ότι από το σύνολο των λιμναζόντων φοιτητών, οι αποφάσεις του υπουργείου αφορούν περίπου 30.000 άτομα.

Αναλυτικότερα, από το σύνολο των 120.000 λιμναζόντων φοιτητών στα ΑΕΙ, σε τουλάχιστον μία εξεταστική περίοδο κατά την τελευταία διετία συμμετέσχε περίπου το 8%. Δηλαδή περίπου 9.600 άτομα αποκτούν δικαίωμα στις δύο εξεταστικές - μπόνους.

Από το σύνολο δε των 50.000 λιμναζόντων σπουδαστών στα ΤΕΙ, σε έστω μία εξεταστική της τελευταίας διετίας συμμετείχε το 40%. Δηλαδή περίπου 20.000 σπουδαστές θα αποκτήσουν δικαίωμα στην τελευταία ευκαιρία των δύο εξεταστικών περιόδων.

Πηγή: gr.news.yahoo.com
Categories: