Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

Παρίσταναν τους λογιστές και "έγδυναν" δεκάδες ηλικιωμένους - Μεγάλη απάτη στα Χανιά

Τριμελής σπείρα που εξαπατούσε ηλικιωμένους εξαρθρώθηκε στα Χανιά. Σύμφωνα με την αστυνομία, τα μέλη της  εξαπατούσαν συστηματικά ηλικιωμένα άτομα, στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων, παριστάνοντας τους... λογιστές.


Για την υπόθεση, συνελήφθησαν δύο άτομα ηλικίας 25 και 28 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και απάτες κατά συναυτουργία, ενώ αναζητείται ακόμη ένα άτομο ηλικίας 32 ετών.



Οι δύο συλληφθέντες εντοπίστηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης, στην πόλη των Χανίων, να επιβαίνουν σε όχημα. Μόλις αντιλήφθηκαν την παρουσία των αστυνομικών ανέπτυξαν ταχύτητα, ενώ στη συνέχεια εγκατέλειψαν το όχημα και επιχείρησαν να διαφύγουν όμως εγκλωβίστηκαν και ακινητοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς, ενώ κατά τη διάρκεια της σύλληψης τους προέβαλαν αντίσταση.

Τα βραχιόλια και τα μετρητά

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των τετρακοσίων ευρώ, πολλά κοσμήματα (σταυροί, δαχτυλίδια, ρολόι, βραχιόλι κ.α.), δύο βιβλιάρια καταθέσεων, διάφορα έγγραφα Δημοσίων Οικονομικών Υπηρεσιών σε φωτοαντίγραφα και δύο κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες, με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων, ενώ η έρευνα για τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες πράξεις συνεχίζεται

Όπως προέκυψε από την έρευνα και προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, οι δύο συλληφθέντες και ο συνεργός τους, που αναζητείται, είχαν συστήσει, το τελευταίο τρίμηνο, εγκληματική ομάδα και διέπρατταν συστηματικά απάτες. Προσέγγιζαν ηλικιωμένους, εμφανιζόμενοι ως λογιστές και κατάφερναν να αποσπούν από αυτούς χρηματικά ποσά και κοσμήματα, πείθοντάς τους ότι ενεργούσαν εκ μέρους συγγενικών τους προσώπων, ισχυριζόμενοι ότι είχαν οικονομικές εκκρεμότητες με τις ΔΟΥ, όπου θα μεσολαβούσαν για τη τακτοποίησή τους.

Όπως εξακριβώθηκε, από την μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα, οι τρεις τους είχαν διαπράξει σε διάφορες περιοχές των Χανίων, δεκαέξι απάτες, με την ίδια μέθοδο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, από την παράνομη δραστηριότητά τους απέσπασαν χρηματικά ποσά, που υπερβαίνουν συνολικά τις 9.000 ευρώ, ενώ η αξία των κοσμημάτων που απέσπασαν ανέρχεται στο ποσό των 10.000 ευρώ.

Πηγή: newsit.gr
Categories: