Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Εξιχνίαση δεκαεπτά υποθέσεων κλοπής στο Ηράκλειο

Δεκαεπτά υποθέσεις κλοπών εξιχνιάστηκαν συνολικά οι οποίες είχαν διαπραχθεί κατά το διάστημα από την 15η Νοεμβρίου 2014 έως και την 8η Ιανουαρίου.


Ειδικότερα από την διενεργηθείσα προανάκριση, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο αλλοδαπών υπηκόων Συρίας ηλικίας 41 και 45 ετών, οι οποίοι κατά τη χρονική περίοδο από την 15η Νοεμβρίου 2014 έως και την 8η Ιανουαρίου 2015, είχαν διαπράξει συνολικά δεκαεπτά κλοπές, σε σταθμευμένα οχήματα στην ευρύτερη περιοχή της πόλης του Ηρακλείου, αφαιρώντας από το εσωτερικό τους το συνολικό χρηματικό ποσό των 2.150 ευρώ, έγγραφα και διάφορα αντικείμενα, συνολικής αξίας 2.050 ευρώ.

Οι δράστες συνελήφθησαν το πρωί της Παρασκευής (9/1/2015), στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, για υπόθεση κλοπής από σταθμευμένο όχημα που διαπράχθηκε την Πέμπτη (8/1/2015).

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας στο σπίτι του 45χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα ανοιγόμενο μαχαίρι και ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής τον οποίο αναγνώρισε ένας από τους παθόντες.

Το προανακριτικό έργο και η αστυνομική έρευνα, διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες ομοειδείς πράξεις.

Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

newsbomb.gr
Categories: