Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

«Είμαστε όλοι άστεγοι»

Μπαρ της πόλης συμμετέχουν σε εκδήλωση αλληλεγγύης για τους άστεγους


Δείτε τους άστεγους δίπλα σας, νιώστε τις συνθήκες που αναγκάζονται να ζουν και κυρίως, κάντε κάτι γι' αυτούς, προτρέπει τους συμπολίτες τους μία παρέα Θεσσαλονικιών που διοργανώνει εκδήλωση αλληλεγγύης, με τον συμβολικό τίτλο "Είμαστε όλοι άστεγοι».

«Ψυχή» της παρέας, ο 37χρονος Χρήστος Εξαρχόπουλος ο οποίος, αν και ζει στο Βερολίνο, επιστρέφοντας στη Θεσσαλονίκη για τις γιορτές, είδε πολύ κόσμο να κοιμάται έξω και πολλούς, όπως λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, "να προσπερνούν αδιάφορα».

«Διαπιστώνω ότι όταν βλέπεις κάθε μέρα άστεγους, 'συνηθίζεις' και αρχίζεις να αδιαφορείς. Εγώ θέλω να σκεφτεί ο καθένας πώς είναι να κοιμάσαι στο κρύο και να πεινάς κάθε μέρα, να γίνει ο καθένας άστεγος και να νιώσει πώς νιώθουν» εξήγησε ο κ. Εξαρχόπουλος, ο οποίος μαζί με μια παρέα φίλων του, αποφάσισε να κινητοποιηθεί και να οργανώσει μια εκδήλωση, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για τις ανάγκες δομών που στηρίζουν τους άστεγους.

«Ήδη πάντως», αναφέρει, «έχουμε 'σκεπάσει' πάνω από 200 άστεγους, δίνοντας κουβέρτες και sleeping bags στο Υπνωτήριο Αστέγων, το Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων αλλά και σε ανθρώπους που συναντάμε στον δρόμο».

Στην εκδήλωση, που διοργανώνεται μέσω facebook, με τίτλο "Είμαστε όλοι Άστεγοι", συμμετέχουν τα μπαρ: Cocktail Bar, La Doze, Art House gallery bar Thessaloniki, Urban Bar, Καντίνα Τροπικάνα, The Bar (Panic Button) και Urania Bar και περίπου 60 DJ' S και μπάντες που θα παίξουν αφιλοκερδώς.

«Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 12 Ιανουαρίου, όσοι πάνε στα συγκεκριμένα μαγαζιά για να διασκεδάσουν, θα πρέπει να ξέρουν ότι τα καθαρά κέρδη από τα ποτά τους θα διατεθούν για τις ανάγκες των αστέγων. Να ξεκαθαρίσουμε, πριν υπάρξουν καλοθελητές, ότι τα έσοδα θα δοθούν με πλήρη διαφάνεια καθώς υπάρχει εμπιστοσύνη στα μαγαζιά που θα φιλοξενήσουν το event» διευκρινίζει ο κ. Εξαρχόπουλος προσθέτοντας ότι, παράλληλα, συγκεντρώνονται καθημερινά ρούχα, παπούτσια, μπουφάν, τρόφιμα και σκηνές στο Coo και στο Cocktail Bar.

newsbeast.gr
Categories: