Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Φρίκη! Δελέασαν 12χρονο για να πουλήσουν τα όργανά του

Μια φρικιαστική υπόθεση ήρθε να αναδείξει για μια ακόμα φορά τα αίσχη διακινητών ανθρώπων που δεν υπολογίζουν τίποτα μπροστά στο ζεστό χρήμα. Η παγκόσμια ζήτηση για μεταμόσχευση οργάνων οδήγησε συμμορία να βάλει λαθραία ένα αγόρια ηλικίας 12 με 15 ετών και μια 30χρονη γυναίκα στη Βρετανία προκειμένου να αφαιρέσουν τα όργανά τους και να τα πουλήσουν στη μαύρη αγορά.


Εκτιμάται ότι ξεκίνησαν το ταξίδι τους από την Αφρική ή την Ασία και διασώθηκαν από τις βρετανικές αρχές που υποπτεύτηκαν ότι έχουν πέσει θύματα trafficking. 

Το πρώτο περιστατικό εμπορίου οργάνων στη Βρετανία αναφέρθηκε το 2011, ενώ το 2013 έβαλαν λαθραία στη χώρα ένα κοριτσάκι από τη Σομαλία για να πάρουν τα όργανά του και να τα πουλήσουν σε ασθενείς που χρειάζονταν απεγνωσμένα τη μεταμόσχευση. 

Οι δύο τελευταίες περιπτώσεις αποκαλύφθηκαν σε έκθεση της Εθνικής Υπηρεσίας Εγκλήματος που συστάθηκε από την κυβέρνηση για την καταπολέμηση του σοβαρού και οργανωμένου εγκλήματος. 

Σύμφωνα με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, περισσότερα από 7.000 νεφρά λαμβάνονται κάθε χρόνο παράνομα από συμμορίες σε όλο τον κόσμο. 

Ενώ υπάρχει μαύρη αγορά και για άλλα όργανα (καρδιά, πνεύμονες, ήπαρ), τα νεφρά είναι τα πιο περιζήτητα όργανα, καθώς μπορούν να αφαιρεθούν χωρίς σοβαρές παρενέργειες. 

newsit.gr
Categories: