Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ: ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΕΔΕ

Καθώς ολόκληρη η Ελλάδα περιμένει με αγωνία τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής έρευνας για τα αίτια του θανάτου του Βαγγέλη Γιακουμάκη, έρχεται στο φως μια πολύ σοβαρή καταγγελία. Ο Ανδρέας Αθανασόπουλος, επικεφαλής του κλιμακίου που διεξήγαγε την Ένορκη Διοικητική Εξέταση στη Γαλακτοκομική Σχολή, για λογαριασμό του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, κατήγγειλε απειλές κατά της δικής του ζωής και της ζωής του προέδρου του ΕΛΓΟ.


Όπως αναφέρει το star.gr, ο κ. Αθανασόπουλος κατήγγειλε πως «κάποιοι στη σχολή δεν ήθελαν να γίνει έρευνα στο εσωτερικό της για την υπόθεση Γιακουμάκη.

Τώρα να λογοδοτήσουν τα στελέχη της Γραμματείας της Γαλακτοκομικής Σχολής που στις 12 Φεβρουαρίου 2015, απείλησαν ότι θα χυθεί το δικό μου αίμα και του προέδρου του ΕΛΓΟ επειδή ασχοληθήκαμε με την εξαφάνιση του Βαγγέλη.

Να λογοδοτήσουν αυτοί οι άνθρωποι στους γονείς του παιδιού», κατέληξε ο κ. Αθανασόπουλος.

Οι ανακοινώσεις για τα αίτια του θανάτου του Βαγγέλη Γιακουμάκη

«Υπάρχουν κάποια ευρήματα τα οποία περιμένω να επιβεβαιωθούν εργαστηριακά τη Δευτέρα, κατά το μεσημέρι, οπότε και θα γίνουν κάποιες ανακοινώσεις σχετικά με την αιτία θανάτου του άτυχου Βαγγέλη Γιακουμάκη», δήλωσε το βράδυ της Κυριακής (15/03/2014) ο καθηγητής ιατροδικαστικής, Θεόδωρος Βουγιουκλάκης, ο οποίος διενεργεί την νεκροψία - νεκροτομή του άτυχου σπουδαστή από το Ρέθυμνο.

Η σορός βρέθηκε το πρωί σε περιοχή που απέχει 800 μέτρα από την Γαλακτοκομική σχολή. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες το πτώμα του 20χρονου βρέθηκε σε προχωρημένη σήψη και παραμορφωμένο, ενώ παράλληλα έφερε και τραύματα από επιθέσεις άγριων ζώων. Το πόρισμα του ιατροδικαστή αναμένεται να δώσει φως στην αιτία θανάτου και απάντηση στο ερώτημα εγκληματική ενέργεια ή αυτοχειρία.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές δεν αποκλείεται τις επόμενες ώρες να υπάρξει εισαγγελική εντολή για τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Αυτοκτονία το πιθανότερο σενάριο - Βαθιά τομή στο δεξί καρπό

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές το μαχαίρι που βρέθηκε δίπλα στη σορό του άτυχου 20χρονου είναι το κλειδί που θα λύσει το μυστήριο, καθώς τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι ο Βαγγέλης προχώρησε στο απονενοημένο διάβημα.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις αστυνομικές πηγές η σορός του Βαγγέλη στο δεξί καρπό φέρει βαθιά τομή, που πιθανότατα να προκλήθηκε από το μαχαίρι που βρέθηκε δίπλα στο αριστερό του χέρι.
Γιατί αργεί το πόρισμα

Ο ιατροδικαστής δεν έχει καταφέρει να δώσει απάντηση στο ερώτημα αν ο θάνατός του οφείλεται σε αυτοκτονία ή δολοφονία και η αιτία είναι οι συνθήκες στην περιοχή όπου βρέθηκε το πτώμα, οι οποίες δεν βοηθούν.

Η βαλτώδης περιοχή με την πυκνή βλάστηση, αλλά και η βροχή, η οποία έπεφτε καταρρακτωδώς τις τελευταίες ημέρες, δυσχεραίνουν το έργο του.

Ο καθηγητής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, Θεόδωρος Βουγιουκλάκης, ο οποίος έχει αναλάβει την νεκροψία μαζί με τεχνικό σύμβουλο που προσέλαβε η οικογένεια του φοιτητή, δεν έχει κατορθώσει ακόμη να σχηματίσει οριστική άποψη.

newsbomb.gr
Categories: