Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Η Κρήτη θρηνεί τον Βαγγέλη Γιακουμάκη – Ανείπωτη οδύνη στο Σελλί Ρεθύμνου – Μήνυμα της οικογένειας: "Η υπόθεση δεν έχει κλείσει δικαστικά"

- Λίγο πριν τις 08:30 έφτασε στο Σελλί Ρεθύμνου η σορός του Βαγγέλη Γιακουμάκη 
- Συγγενείς και συγχωριανοί έχουν συγκεντρωθεί για να θρηνήσουν τον νεαρό φοιτητή 
- Ακόμη και άνθρωποι που δεν τον ήξεραν βρίσκονται στο χωριό
- Μουντός ο καιρός "θρηνεί και ο Θεός" λένε - Στις 12:00 η κηδεία του


- "Όσο κι αν ελπίζουν κάποιοι, η υπόθεση δεν έχει κλείσει δικαστικά" το μήνυμα που έστειλε ο θείος του άτυχου φοιτητή 
- Μεσίστιες οι σημαίες στα σχολεία των Ιωαννίνων λόγω πένθους
- Άρση του απορρήτου των επικοινωνιών και έρευνες από μηδενική βάση για να βρεθεί τι οδήγησε τον Βαγγέλη στην αυτοκτονία


Ο καιρός στο Σελλί Ρεθύμνου μουντός. Συννεφιασμένος. Βροχερός. Σαν να κλαίει κι ο Θεός ακόμα για τον άδικο χαμό του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Ενός παιδιού 20 ετών που δεν άντεξε την πίεση και το bullying και, όπως όλα δείχνουν, αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του κόβοντας τις φλέβες του με έναν σουγιά.

"Ακόμη και η φύση πενθεί" λένε συγγενείς και φίλοι του Βαγγέλη που έχουν συγκεντρωθεί στο πατρικό σπίτι του πατέρα του στο Σελλί Ρεθύμνου για να συλλυπηθούν την οικογένεια, τη μητέρα, τον πατέρα και τα αδέρφια του, που από το πρωί της περασμένης Κυριακής δεν είναι πια οι ίδιοι άνθρωποι. Δεν έχουν πια τον Βαγγέλη τους.Το άψυχο σώμα του 20χρονου φοιτητή της Γαλακτοκομικής Ιωαννίνων βρέθηκε σε μια βαλτώδη περιοχή κοντά στη Σχολή το πρωί της Κυριακής. Η σορός του ξεκίνησε το ταξίδι από τα Γιάννενα για την Κρήτη, όπου έφτασε τα ξημερώματα της Τρίτης. Κι από το λιμάνι των Χανίων, η νεκρική πομπή με το λευκό φέρετρο έφτασε στο Ρέθυμνο. Τον τόπο που θα κλείσει στην αγκαλιά του ένα παλικάρι που έφυγε νωρίς και άδικα. 


Πρώτα, η πομπή έκανε μια στάση στο χωριό Αρμένιοι του Ρεθύμνου, όπου ζούσε ο Βαγγέλης Γιακουμάκης και η οικογένειά του. Και μετά, έφτασε στο Σελλί, το χωριό του πατέρα του, όπου θα γίνει η κηδεία και η ταφή του 20χρονου στον οικογενειακό τάφο. 

Το πατρικό σπίτι του Βαγγέλη Γιακουμάκη στους Αρμένιους Ρεθύμνου

Τα μοιρολόγια ακούγονται από μακριά. Ο θρήνος και η θλίψη έχουν φωλιάσει στο χωριό. Συνεχώς, κόσμος φτάνει στο σπίτι για να συλλυπηθεί την οικογένεια Γιακουμάκη. Όλο το χωριό, συγκλονισμένο, δεν μπορεί να πιστέψει πως ο Βαγγέλης που έζησαν, που γνώρισαν, που είδαν να μεγαλώνει, να γελάει, να ζει, δεν υπάρχει πια. 
Συνεχώς στο σπίτι της οικογένειας Γιακουμάκη φτάνει κόσμος. 

Ακόμη και άνθρωποι που δεν ήξεραν τον Βαγγέλη, είναι εκεί. Όλοι με λουλούδια στα χέρια. Ακόμη και οι αστυνομικοί που έχουν κληθεί για να... ρυθμίσουν την κυκλοφορία, καθώς δεκάδες αυτοκίνητα είναι παρκαρισμένα στο δρόμο που οδηγεί στο Σελλί. 
Την ώρα που η αστυνομία ανοίγει από μηδενική βάση την έρευνα για τα αίτια που οδήγησαν τον Βαγγέλη Γιακουμάκη στην απόφαση να βάλει τέλος στη ζωή του, η οικογένεια στέλνει το δικό της μήνυμα: τίποτα δεν έχει τελειώσει για εκείνος που θα μπορούσαν να θεωρηθούν ηθικοί αυτουργοί. 


Όπως τόνισε στο NewsIt ο Γιάννης Γιακουμάκης, θείος του 20χρονου και δικηγόρος ποινικολόγος "για την οικογένεια δεν έχει κλείσει δικαστικά η υπόθεση, όσο κι αν μερικοί ενδεχομένως το ελπίζουν» είπε και ευχήθηκε αυτό να είναι το τελευταίο κρούσμα ενδοσχολικής, ενδοσπουδαστικής και ενδοφοιτητικής βίας. 

Κατέληξε όμως με νόημα λέγοντας πως "ο ποινικός νομοθέτης σε κάποιες περιπτώσεις τιμωρεί αυστηρότερα τον ηθικό αυτουργό από τον φυσικό αυτουργό". 

newsit.gr
Categories: