Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Βαγγέλης Γιακουμάκης: Το τηλεφώνημα απόγνωσης του διευθυντή της Γαλακτοκομικής

Γιατί δεν αντέδρασαν έγκαιρα όσοι γνώριζαν τα περιστατικά βίας σε βάρος του; Μια νέα σοβαρή μαρτυρία που ακούστηκε στο "Φως στο τούνελ" τη νύχτα της Παρασκευής, σόκαρε. Ο πρώην διευθυντής της Γαλακτοκομικής Σχολής γνώριζε τα ακραία περιστατικά που συνέβαιναν κι έψαχνε γεμάτος αγωνία τρόπους για να τα αντιμετωπίσει.


Πριν από ένα χρόνο περίπου, τον Απρίλιο του 2014, επικοινώνησε με μία συμβουλευτική τηλεφωνική υπηρεσία υποστήριξης για γονείς και εφήβους. Ανέφερε πως διηύθυνε την Γαλακτοκομική Σχολή που φιλοξενούσε παιδιά από όλη την Ελλάδα και διέθετε οικοτροφείο. Ζήτησε τη συμβουλή ειδικών γιατί όπως είπε στη Σχολή εργάζονταν ως επί το πλείστον γεωπόνοι και όχι κατηρτισμένοι εκπαιδευτικοί.
Μια ομάδα τεσσάρων φοιτητών από την Κρήτη που είχαν μεγαλώσει στα βουνά και ήξεραν από όπλα όπως είπε χαρακτηριστικά, φερόταν βίαια σε ένα φοιτητή. Οι σύμβουλοι τον προέτρεψαν να μιλήσει στους γονείς τους για ενημέρωση και να τους ξανακαλέσει.

Εκείνος ένιωσε πως δεν κατάλαβαν πόσο δύσκολη ήταν η κατάσταση που αντιμετώπιζε και δεν ξανακάλεσε στην συγκεκριμένη υπηρεσία.


zappit.gr
Categories: