Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Βαγγέλης Γιακουμάκης: Που στρέφονται οι έρευνες

Σε δύο κατευθύνσεις εστιάζεται η αστυνομική έρευνα για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη, ο οποίος θα γιόρταζε χθες την ονομαστική του εορτή.


Η πρώτη αφορά στη διαλεύκανση των σχέσεων μεταξύ του Βαγγέλη και δύο συμφοιτητών του από την Κρήτη. Το ερώτημα που ζητά απάντηση είναι το κατά πόσο ο 20χρονος Γιακουμάκης είχε πέσει θύμα εκβιασμού, ενδεχομένως με την απειλή οπτικοαουστικού υλικού. Και αυτό γιατί το βίντεο, το οποίο παρέδωσε στην ΕΛ.ΑΣ. ο ιδιωτικός ερευνητής κ. Γιώργος Τσούκαλης και απεικονίζει ένα από τα «παιχνίδια» της παρέας του Βαγγέλη σε δωμάτιο της Σχολής, ίσως να μην είναι το μόνο που γυρίστηκε πίσω από τις κλειστές πόρτες της εστίας.

«Η παρέα του Βαγγέλη και τα άτομα που φέρονται να του ασκούσαν bullying είναι εξοικειωμένα με τα κινητά τηλέφωνα και με τα social media. Συνήθιζαν να τραβούν φωτογραφίες και βίντεο. Κάποιοι από αυτούς βέβαια μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης έχουν κατεβάσει τα προφίλ τους. Δεν ξέρουμε τι μπορεί να έχει βιντεοσκοπηθεί ή φωτογραφηθεί και πως αυτό μπορεί να επηρέασε τη ψυχολογία του Βαγγέλη. Όλα είναι υπό έρευνα», λέει αρμόδια πηγή από τα Ιωάννινα.

Η δεύτερη κατεύθυνση στην οποία στρέφονται οι έρευνες αφορά στις εκ νέου καταθέσεις που αναμένεται να δώσει το οικογενειακό περιβάλλον του 20χρονου φοιτητή. Βαρύτητα δίνεται στις τελευταίες επικοινωνίες που είχε ο Βαγγέλης με μέλη της οικογένειάς του πριν εξαφανιστεί. Οι αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση έχουν ήδη έτοιμη σειρά ερωτήσεων προς τη Μαρία Γιακουμάκη, μητέρα του αδικοχαμένου νέου, η οποία είναι η τελευταία που μίλησε τηλεφωνικά με το παιδί της. Όλο το προηγούμενο διάστημα βρισκόταν σε κατάσταση σοκ και δεν ήταν σε θέση να περιγράψει με λεπτομέρειες τα όσα ειπώθηκαν.

Αντίστοιχα «ερωτηματολόγια» έχουν φτιαχτεί για τον πατέρα και την αδερφή του. Η οικογένεια βρίσκεται στο Ρέθυμνο και έτσι οι νέες καταθέσεις θα δοθούν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, η οποία θα διαβιβάσει το υλικό στην Ασφάλεια Ιωαννίνων που διενεργεί τις έρευνες. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι καταθέσεις δεν αποκλείεται να δοθούν σήμερα.

Οι αρμόδιοι αστυνομικοί θα επιδιώξουν -όσο τους επιτρέπεται- να κάνουν κάποιες διευκρινιστικές ερωτήσεις σχετικά με άλλα στοιχεία που έχουν προκύψει στην πορεία των ερευνών μετά τον εντοπισμό του γιου της. Η πρώτη κατάθεσή της μητέρας είχε γίνει στο πλαίσιο της εξαφάνισης του Βαγγέλη και τώρα οι αστυνομικοί θέλουν να τους βοηθήσει αναφέροντας κάποιες λεπτομέρειες από τη συνομιλία με τον γιο της την προηγούμενη νύχτα της εξαφάνισής του. Αυτό που ενδιαφέρει κυρίως τους αρμόδιους αξιωματικούς είναι το κατά πόσο της αποκάλυψε κάποιο ακραίο περιστατικό κακοποίησης σε βάρος του ή κάποιο πιεστικό άγχος για τις βαθμολογίες της επόμενης ημέρας. Ερώτηση θα γίνει, επίσης, για τις σχέσεις του Βαγγέλη με την οικογένεια και εάν υπήρχαν τον τελευταίο καιρό διαπληκτισμοί.


madata.gr
Categories: