Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Υπόθεση Γιακουμάκη: Ειδικό «ερωτηματολόγιο» θα δοθεί στην οικογένεια του Βαγγέλη

Ειδικό «ερωτηματολόγιο» για την χαροκαμένη μητέρα του Βαγγέλη, την Μαρία Γιακουμάκη έχουν γράψει οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων και το έχουν στείλει στους συναδέλφους τους στο Ρέθυμνο, προκειμένου να λάβουν βοήθεια στις απαντήσεις ενός παζλ αδιευκρίνιστων ερωτημάτων της υπόθεσης. 


Αντίστοιχα ερωτηματολόγια έχουν φτιαχτεί για τον πατέρα και την αδερφή του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, αύριο, εκτός αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα από την οικογένεια, θα προσέλθουν να δώσουν νέες καταθέσεις στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνου, κάτω από άλλες, φυσικά δυσάρεστες, συνθήκες.

Από αυτές τις καταθέσεις και κυρίως αυτή της μητέρας, θα γίνει προσπάθεια να ανασύρει από τη μνήμη της λεπτομέρειες από την τηλεφωνική συνομιλία με το γιο της, που ενδεχομένως θα μπορούσαν να βοηθήσουν τις αστυνομικές έρευνες, ίσως και να δώσουν νέα κατεύθυνση σε αυτές. Οι αρμόδιοι αστυνομικοί θα επιδιώξουν όσο τους επιτρέπεται να κάνουν κάποιες διευκρινιστικές ερωτήσεις σχετικά με άλλα στοιχεία που έχουν προκύψει στην πορεία των ερευνών μετά τον εντοπισμό του γιου της. Η πρώτη κατάθεσή της είχε γίνει στο πλαίσιο της εξαφάνισης του Βαγγέλη και τώρα οι αστυνομικοί θέλουν να τους βοηθήσει, αναφέροντας κάποιες λεπτομέρειες από τη συνομιλία με τον γιο της την προηγούμενη νύχτα της εξαφάνισής του και κυρίως αν της αποκάλυψε κάποιο ακραίο περιστατικό κακοποίησης σε βάρος του ή κάποιο πιεστικό άγχος για τις βαθμολογίες της επόμενης μέρας.

Στο μεταξύ, τα αποτελέσματα της εξερεύνησης του αναδιπλούμενου σουγιά, που φέρεται να χρησιμοποίησε ο Βαγγέλης Γιακουμάκης, για τον εντοπισμό γενετικού υλικού ή αποτυπωμάτων, φαίνεται να είναι αρνητικά, και θα καταγραφούν στην έκθεση της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και του Εργαστηρίου DNA της ΕΛ.ΑΣ.. Σχετικά με τα εργαστηριακά αποτελέσματα οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ήταν σχεδόν βέβαιοι πως δύσκολα θα προέκυπτε εντοπισμός DNA, και έλεγαν χαρακτηριστικά: «Οι 37 ημέρες μέχρι τον εντοπισμό του και οι καιρικές συνθήκες που επικράτησαν κατά τη διάρκειά τους, έχουν εξαλείψει και αλλοιώσει στοιχεία που θα αναδείκνυαν γενετικό τύπο, ακόμη και του ίδιου του Βαγγέλη».

Ο καθηγητής Ιατροδικαστικής κ. Θεόδωρος Βουγιουκλάκης αναμένει τα αποτελέσματα των ιστολογικών-τοξικολογικών, τα οποία μπορεί να καθυστερήσουν λίγο περισσότερο καθώς οι αναλύσεις γίνονται από στελέχη του εργαστηρίου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, προκειμένου να ολοκληρώσει την ιατροδικαστική έκθεση.

Στο πλαίσιο της νεκροτομής, όπως είχε καταγράψει το TheTOC.gr, διαπιστώθηκε εύρημα και δεύτερης μικρότερης αμυχής, «δοκιμαστικής» όπως αναφέρουν πηγές της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Ιωαννίνων, σε κοντινό σημείο από το μοιραίο βαθύ πλήγμα, δείγμα της ενστικτώδους αντίδρασης επιβίωσης του ατόμου. Αυτή η διαπίστωση, σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., αναδεικνύει με δυσάρεστο τρόπο την αποφασιστικότητα του 20χρονου σπουδαστή να προβεί στο απονενοημένο διάβημά του, παρά την πρώτη αποτυχημένη προσπάθειά του.

Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης, σύμφωνα με τα ιατροδικαστικά ευρήματα, έχασε τη ζωή του, το πολύ σε 5 λεπτά, από την ακατάσχετη αιμορραγία, που προκάλεσε το κόψιμο της φλέβας του, ενώ δεν αποκλείεται να περπάτησε λίγα μέτρα έως ότου πέσει αιμόφυρτος στο έδαφος. Οι αξιωματικοί που ερευνούν την υπόθεση, υποστηρίζουν πως αυτή η αποφασιστικότητα του Βαγγέλη να θέσει τέλος στη ζωή του, είναι δείγμα υψηλής πίεσης, ψυχολογικής φόρτισης και αυτοτιμωρίας. Το «διπλό» κόψιμο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, αποκλείει και τις όποιες μικρές πιθανότητες εγκληματικής ενέργειας.


candianews.gr
Categories: