Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Σπουδαστές Γαλακτοκομικής Ιωαννίνων: Μην στήνετε λαϊκά δικαστήρια! – Ένταση στη Γαλακτομική Σχολή

«Σαν μαθητές δεν θα υποκαταστήσουμε το έργο της Δικαιοσύνης με το να “καταδικάσουμε” τον οποιοδήποτε» – «Γινόμαστε με τη σειρά μας θύματα εκφοβισμού και διαπόμπευσης απ’ όσους ισχυρίζονται ότι είναι πολέμιοι των φαινομένων αυτών».


Για πρώτη φορά, και μάλιστα μία ημέρα μετά την κηδεία του άτυχου νέου, οι σπουδαστές της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων παρεμβαίνουν στην πολύκροτη υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Στην ανακοίνωση, την οποία εξέδωσαν αργά σήμερα το μεσημέρι, αναφέρουν:

«Δεν χρειάζεται να τονίσουμε για μια ακόμα φορά πόσο θλιμμένοι και αναστατωμένοι είμαστε από την τραγική απώλεια του συμμαθητή μας.

Σαν μαθητές δεν θα υποκαταστήσουμε το έργο της Δικαιοσύνης με το να “καταδικάσουμε” τον οποιοδήποτε. Καλούμε να τηρηθεί η ίδια στάση από κάθε καλοπροαίρετο και ευαισθητοποιημένο άτομο που θέλει να δηλώσει τη συμπαράστασή του και δεν υιοθετεί άκριτα την κάθε “πληροφορία”.

Αποτέλεσμα της παραπληροφόρησης είναι να στοχοποιείται άκριτα οποιοσδήποτε από εμάς. Έτσι γινόμαστε με τη σειρά μας θύματα εκφοβισμού και διαπόμπευσης από όσους ισχυρίζονται ότι είναι πολέμιοι των φαινομένων αυτών.

Απαιτούμε να πάψουν άμεσα τα τηλεοπτικά και διαδικτυακά “λαϊκά δικαστήρια” που δυναμιτίζουν καθημερινά το κλίμα και μπορούν να καταστρέψουν σε μια νύχτα τη ζωή αθώων ανθρώπων.

Έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη και Αστυνομία. Αυτοί και μόνο θα αποδώσουν δικαιοσύνη για τον χαμό του Βαγγέλη.

Καλούμε τους συμμαθητές μας -όπως ήδη έχουν κάνει- να καταθέσουν στη δικαιοσύνη οτιδήποτε γνωρίζουν».

Το απόγευμα αναμένεται να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση ενάντια στο σχολικό εκφοβισμό έξω από τη Γαλακτοκομική Σχολή.

Υπογραμμίζεται ότι, μετά την είδηση του θανάτου του Βαγγέλη Γιακουμάκη, την περασμένη Κυριακή, είχε γίνει γνωστό ότι υπήρχε εντολή προς τους σπουδαστές της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, να παραμένουν εντός αυτής, για να μην προκαλέσουν περισσότερες αντιδράσεις.

Η σημερινή τους τοποθέτηση αποτελεί την πρώτη τους αντίδραση-τοποθέτηση απέναντι στα δραματικά γεγονότα, καθώς ζητούν ουσιαστικά να μην στοχοποιούνται οι ίδιοι και να μην γίνονται θύματα «bullying», όπως αυτό που η κοινωνία καταγγέλλει ότι οδήγησε στο θάνατο του Βαγγέλη.

Πολίτες μπήκαν μέσα στη Γαλακτομική Σχολή

Να σημειώσουμε ότι ένταση επικράτησε στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, καθώς πολίτες, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί έξω από τη Σχολή, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν εναντίον της σχολικής βίας και του εκφοβισμού, έσπασαν το λουκέτο της καγκελόπορτας και εισέβαλαν στον προαύλιο χώρο.

Δύο διμοιρίες των ΜΑΤ που βρίσκονταν σε παρακείμενη περιοχή παρατάχθηκαν απέναντι από τους διαδηλωτές, οι οποίοι φωνάζουν συνθήματα εναντίον των σπουδαστών. Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας, από το κέντρο της πόλης στην περιοχή Κατσικά Ιωαννίνων όπου εδρεύει η Γαλακτοκομική Σχολή της πόλης.

agonaskritis.gr
Categories: