Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Ο υβριστής της Εμμανουέλας Αγγουράκη φέρεται να καταζητείται για τις ύβρεις κατά του Βαγγέλη

Βγήκε απ' το μπαλκόνι του 4ου ορόφου για να γλιτώσει τη σύλληψη


Απάντηση στο ερώτημα γιατί εξύβριζαν τον νεκρό Βαγγέλη Γιακουμάκη οι τρεις σχολιαστές του ιστολογίου tofresko αναζητούν οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ μετά τον εντοπισμό τριών ατόμων που προχώρησαν στις προσβλητικές αναρτήσεις και σχόλια για τον 20χρονο στο Διαδίκτυο, σύμφωνα με το Βήμα.  
 Οι δύο πρώτοι είναι φοιτητές: Πρόκειται για έναν 25χρονο φοιτητή ΤΕΙ Πληροφορικής στην Αθήνα και έναν 28χρονο μεταπτυχιακό φοιτητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη.   Ο τρίτος, που σύμφωνα με το MEGA αλλά και το Star Channel είναι ο ίδιος που κάνει εδώ και χρόνια δημόσιο bullying γράφοντας σε τοίχους συνθήματα εναντίον της δημοσιογράφου Εμμανουέλας Αγγουράκη, είναι ένας 50χρονος άνεργος στη Θεσσαλονίκη που έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης 10 ετών και έχει απασχολήσει τις Αρχές για σοβαρά ποινικά αδικήματα όπως ληστεία, βιασμό, ναρκωτικά, οπλοφορία-οπλοχρησία κ.α.  

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας για δημόσια υποκίνηση βίας και μίσους μέσω διαδικτύου, από κοινού και κατ´εξακολούθηση, πρόκληση σε εκτέλεση πλημμελήματος ή κακουργήματος που τελείται από μίσος, μέσω διαδικτύου.   

Οπως επισημάνθηκε κατά την παρουσίαση της υπόθεσης στο Αρχηγείο της ΕΛΑΣ υπάρχει ένα τέταρτο ηλεκτρονικό ίχνος το οποίο δεν έχει ταυτοποιηθεί ωστόσο οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να είναι διαχειριστής του μπλογκ ένας από τους τρεις.   

Όταν εντοπίστηκαν οι δυο νεαροί και ο 50χρονος αποφασίστηκε να γίνουν ταυτόχρονες επιχειρήσεις παρουσία δικαστικών λειτουργών.   

Στην Αθήνα βρήκαν τον 25χρονο που διαμένει με τους γονείς του. Στη θέα των αστυνομικών «πάγωσε» καθώς δεν περίμενε να τους δει, ενώ στη συνέχεια είχε να αντιμετωπίσει το ξάφνιασμα και τη στιγμιαία αντίδραση των γονιών του οι οποίοι δήλωσαν άγνοια για τα σχόλια. Επίσης παραδέχθηκε ο 25χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι ήταν δική του ανάρτηση. Κάτι αντίστοιχο είπε και ο 28χρονος που διαμένει μόνος του στη Μυτιλήνη και αιφνιδιάστηκε από τη παρουσία των αστυνομικών. Κανείς από τους δυο ωστόσο δεν είπε γιατί το έκαναν.   

Στη Θεσσαλονίκη ο 50χρονος (που σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα συμμετείχε σε αντιεξουσιαστικές πορείες κι έχει απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις Αρχές για κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα (βιασμό, ληστεία, παράνομη οπλοφορία-οπλοκατοχή κ.α.), εκμεταλλεύτηκε τη χρονική καθυστέρηση στην άφιξη του κλειδαρά και κατάφερε να διαφύγει από τον 4ο όροφο πολυκατοικίας προτού μπουν οι αστυνομικοί στο σπίτι και αναζητείται να συλληφθεί στα πλαίσια του αυτοφώρου για απείθεια.   

Στο πλαίσιο των ερευνών οι αστυνομικοί κατέσχεσαν τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές για να ερευνηθούν περαιτέρω. 


lifo.gr
Categories: