Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Ο άνθρωπος που θυσίασε τα πάντα για να βοηθήσει τους συνανθρώπους του

Αυτή είναι η ιστορία του Τόνι, ενός Βρετανού άντρα που εργάζονταν ως ηλεκτρολόγος μηχανικός στο Βασιλικό Ναυτικό. Σε κάποιο σημείο της ζωής του, αποφάσισε να πουλήσει τις τρεις εταιρείες του, την ακίνητη περιουσία του και τα δύο του αγωνιστικά αυτοκίνητα. Θα αναρωτιέστε το γιατί..


Για να μεταβεί στην περιοχή Xi’an, στην Κίνα, και να παρέχει τρόφιμα στους αστέγους. Το 2002, κουρασμένος από την ταραχώδη, εγωιστική ζωή του, θέλησε να αξιοποιήσει με διαφορετικό τρόπο τον χρόνο του. Συνειδητοποίησε ότι τα υλικά αγαθά δεν είναι αυτά που έχουν σημασία. Αυτό που πραγματικά έχει σημασία είναι να προσφέρεις την βοήθεια σου σε αυτούς που την έχουν ανάγκη και ίσως, να ταξιδέψεις για λίγο στον κόσμο.


Το 2005, ο Τόνι δημιούργησε την φιλανθρωπική οργάνωση «Κίτρινος Ποταμός». Με την βοήθεια εθελοντών άρχισε να μοιράζει τρόφιμα στους άστεγους μία ημέρα την εβδομάδα. Πολύ σύντομα η μια ημέρα έγιναν τρεις..


«Κάποιοι άνθρωποι μου είπαν, «Όχι, δεν πρέπει να βοηθήσεις τους άστεγους. Μπορεί να έχουν σπίτι, αυτοκίνητο και να υποκρίνονται ότι είναι άστεγοι». Δεν αποφασίζουμε όμως εμείς ποιοι είναι οι πραγματικοί και ποιοι είναι οι ψεύτικοι. Η πραγματικότητα είναι, ότι οι περισσότεροι που ζητούν τη βοήθεια μου είναι όντως άστεγοι και έχουν ανάγκη από ένα πιάτο φαγητό. Όσο εμείς μπορούμε να τους βοηθήσουμε, όλο αυτό το εγχείρημα αποκτά νόημα.»


Ο Τόνι δείχνει στο κινητό του φωτογραφίες με τα αυτοκίνητα, τη μοτοσικλέτα, το σπίτι και τα ακίνητα που είχε πριν αποφασίσει να πουλήσει τα πάντα. Από τότε δεν το έχει μετανοιώσει ούτε για μια στιγμή που το έκανε.


Εάν οι περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο συνειδητοποιούσαν τι είναι σημαντικό και τι όχι, ο κόσμος μας θα ήταν πολύ καλύτερος. Το να έχει κανείς ένα μεγάλο σπίτι ή ένα αστραφτερό καινούργιο αυτοκίνητο, έχει όμορφο. Δεν είναι όμως αυτά που θα πρέπει να καθορίζουν τη ζωή μας.


Ας παραδειγματιστούμε από τη ζωή του Τόνι και ας αρχίσουμε να δίνουμε προσοχή στα πράγματα που πραγματικά έχουν σημασία σε αυτόν τον κόσμο: Στους συνανθρώπους μας, στις μεταξύ μας σχέσεις και στην αγάπη.


newsitamea.gr
Categories: