Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ-Τα μυστικά του Βάλτου...

ΤΟ DNA ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΣΤΗ ΜΑΤΩΜΕΝΗ ΛΕΠΙΔΑ ΚΑΙ  Η ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ


Το πολύ μέχρι την Τρίτη η Υπ/νση Ασφάλειας Ιωαννίνων θα έχει στα χέρια της την έκθεση των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ, προκειμένου να την παραδώσει στον Εισαγγελέα Ιωαννίνων. Τα αποτελέσματα της έκθεσης αναφέρει σήμερα σε εκτενές ρεπορτάζ του ο Βασίλης Χήτος στην Σαββατιάτικη εφημερίδα «ΑΓΟΡΑ» του Νίκου Χατζηνικολάου. 

Το ρεπορτάζ αυτό μάλιστα επικαλέστηκε πρώτη στη μια τα ξημερώματα η Αγγελική Νικολούλη στην εκπομπή της. Να θυμίσουμε πως ο Βασίλης Χήτος αποκάλυψε πρώτος στον τηλεοπτικό σταθμό «Ε» και στον Real fm, την ανεύρεση της σωρό του Βαγγέλη ακριβώς στις 9 το πρωί εκείνης της μοιραίας Κυριακής στο βάλτο της λίμνης. Ακολουθεί το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Αγορά»!Μόνο το γενετικό προφίλ του Βαγγέλη Γιακουμάκη, εντοπίστηκε στο μαχαίρι αλλά και στα ρούχα που φορούσε ο σπουδαστής που βρέθηκε νεκρός στο βάλτο της λίμνης Παμβώτιδας όπως καταδεικνύουν οι εργαστηριακές αναλύσεις που ολοκληρώνονται σε λίγες ώρες στα Εκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. 

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η "Α" στο μικρό οικογενειακό μαχαίρι που είχε μαζί του από το Ρέθυμνο ο Βαγγέλης, ανιχνεύτηκε μόνο το DNA του όπως και μικροσκοπικά ίχνη από κηλίδες του αίματος του στη μαύρη αθλητική μπλούζα που φορούσε και οι οποίες δεν ήταν ορατές δια γυμνού οφθαλμού καθώς η βροχή είχε αλλοιώσει τα αρχικά χαρακτηριστικά.

Αξιωματούχος της Κατεχάκη ωστόσο δεν παρέλειψε να μας θέσει τον εξής προβληματισμό: "Η ανάλυση του DNA τυποποιεί το πρόσωπο και σε ορισμένες περιπτώσεις δεν φωτίζει απόλυτα το έγκλημα. Γιατί με τη λογική αυτή θα σήμαινε πως η ύπαρξη στο σημείο, δεύτερου και τρίτου προσώπου θα αποδείκνυε και τους ενόχους, στοιχεία των οποίων θα μπορούσε κάλλιστα το θύμα να τα κουβαλάει από πριν μαζί του. Το τέλειο έγκλημα πάντοτε για κάποιον είναι όταν φροντίζει να σβήνει κάθε ίχνος που θα τον προδώσει ...".

Ανεξήγητο ωστόσο παραμένει το γεγονός πως το δεξί μανίκι του Βαγγέλη βρέθηκε κατεβασμένο ενώ λόγω της σήψης ήταν αδύνατον να εντοπιστούν στη νεκροψία "σημάδια δισταγμού" που παρατηρούνται πριν ο αυτόχειρας επιφέρει το τελειωτικό χτύπημα σε βάρος του ευατού του.Μέχρι τώρα οι εργαστηριακές έρευνες πάντως φανερώνουν πως το άψυχο κορμί του 20χρονου δεν μετακινήθηκε από το σημείο παρά μονάχα λίγα εκατοστά από αδέσποτα σκυλιά και τις αλεπούδες που τραβούσαν τα ρούχα του. Στα εγκληματολογικά εργαστήρια οι ειδικοί επιστήμονες της αστυνομίας δυσκολεύονται να εντοπίσουν από το χώμα που έλαβαν διάσπαρτα ίχνη αίματος του παιδιού, καθώς από τα νερά της βροχής αυτά μπορεί να έχουν καταλήξει και σε βάθος δυο μέτρων.Οι τοπικές αρχές βασίστηκαν στην μαρτυρία του πατέρα του Βαγγέλη που φέρεται να ανέφερε σε ανώτερο αξιωματικό των Ιωαννίνων ότι: 

«Ο Βαγγέλης μου είχε πει κάποια στιγμή: Πατέρα, θέλω να γίνω παπάς ή να πάω σε Μοναστήρι. Εγώ τον προέτρεψα να συνεχίσει την σχολή στα Γιάννενα και μετά να αποφασίσει τι θέλει!». Βάση αυτής της μαρτυρίας η τοπική αστυνομία, όπως αποδείχτηκε δεν έκανε καν τον κόπο να διερευνήσει τον χώρο ούτε καν κάτω από την Γαλακτοκομική σχολή όπου και βρέθηκε νεκρό το παιδί μετά από ημέρες.Η ιστολογική εξέταση θα δείξει αν το τραύμα του Βαγγέλη στον δεξιό καρπό ήταν προθανάτιο ή μεταθανάτιο. Οι αναλύσεις γίνονται στο παθολοανατομικό εργαστήριο του καθηγητή της Ιατροδικαστικής Θεόδωρου Βουγιουκλάκη αλλά η επεξεργασία του ιστού όπως ανέφερε αξιόπιστη πηγή στην «Α» καθίσταται προβληματική καθώς η σωρός του παιδιού ήταν σε προχωρημένη σήψη και έτσι το δείγμα χρειάζεται να παραμείνει στο “μονιμοποιητικό” υλικό ( φορμόλη) για μεγάλο διάστημα και όχι για ορισμένες ημέρες. Στη συνέχεια και αφού το υλικό «μονιμοποιηθεί» είναι αναγκαία η μακροσκοπική εξέταση, η αναγνώριση όλων των ευρημάτων καθώς και η λήψη τομών αντιπροσωπευτικών της πιθανής αιτίας. Οι τοξικολογικές εξετάσεις πάντως που γίνονται ταυτόχρονα θα φανερώσουν με ακρίβεια αν το παιδί έκανε κάποια χρήση φαρμάκων ή αλκοόλ.


Γράφει ο Βασίλης Χήτος

epirusgate.blogspot.gr
Categories: