Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Νέα Τροπή στην Υπόθεση… Δολοφονία ο θάνατος Βάρλα στη Σπάρτη… Βίντεο

Η Υπόθεση Άνοιξε στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη…


Ένα απίστευτο θρίλερ διαδραματίζεται τα τελευταία 3.5 χρόνια στη Σπάρτη. Ο Γιάννης Βάρλας 49 χρονών από τη Μαγούλα Λακωνίας βρέθηκε νεκρός τη νύχτα της 12ης Ιουλίου 2011, με τον ιατροδικαστή να μετράει 13 κατάγματα στο σώμα του από άγρια χτυπήματα. Ο δημοσιογράφος και στενός φίλος της οικογένειας Ηλίας Μπόνος είπε στην κάμερα της εκπομπής«Φως στο Τούνελ»: «Ο Γιάννης ήταν μετρημένος άνθρωπος, κανονικός Σπαρτιάτης. Βλέπουμε ομερτά. Δεν χτύπησε στο κράσπεδο του δρόμου όπως είπαν. Είναι φανερό ότι δολοφονήθηκε. Υπάρχει εμπλοκή τοπικού στοιχείου και η κοινωνία ζητάει απαντήσεις, την ίδια ώρα που κρύβει τα πάντα».

Η αδελφή του Γιάννη Βάρλα, Αγγελική είπε: «Ήταν ένας άνθρωπος που έπαιζε μουσική είχε κάνει ανώτερες οικονομικές σπουδές και η ζωή του άλλαξε όταν πέθανε ο πατέρας μας. Ήρθε στο χωριό να σταθεί στο πλευρό της μητέρας μας και έγινε αγρότης. Δεν του άξιζε τέτοιο τέλος. Τον σκότωσαν στο ξύλο. Μαρτύρησε και το πιο τραγικό είναι ότι τον βρήκε η ίδια του η μάνα. Του έστησαν καρτέρι θανάτου. Ντόπιοι εδώ, ξέρουν και δεν μιλάνε. Ας πουν τι έγινε έστω και ανώνυμα».

Του έστησαν καρτέρι μέσα στη νύχτα


Διαβάζουμε στο site της Νικολούλη anikolouli.gr


Δολοφονία ο θάνατος στη Σπάρτη…

Τα μέλη μιας οικογένειας έγιναν ντετέκτιβ και έφεραν στο φως όσα οι Αρχές «κουκούλωσαν» στη μυστηριώδη υπόθεση του ανθρώπου τους. Επιστράτευσαν εμπειρογνώμονες και «ξέθαψαν» κυριολεκτικά στοιχεία στα οποία κανείς δεν έδωσε την πρέπουσα βαρύτητα…

Ο Γιάννης Βάρλας 49 χρόνων από τη Μαγούλα Λακωνίας, οικονομολόγος και αγρότης τα τελευταία χρόνια, βρέθηκε νύχτα νεκρός στην πλατεία του χωριού. Δεκατρία κατάγματα από άγρια χτυπήματα μέτρησαν δύο ιατροδικαστές στο κεφάλι και το σώμα του, αλλά μόνο ο δεύτερος που όρισε η οικογένεια μίλησε για εγκληματική ενέργεια…

Ο πρώτος οδήγησε σε λάθος δρόμο την όλη ιστορία μιλώντας για θάνατο από παθολογικά αίτια.

Αυτό που συγκλονίζει στην όλη υπόθεση που παραπέμπει σε αρχαία τραγωδία, είναι το εξής: Η Σπαρτιάτισσα μάνα του που βγήκε ανήσυχη στους δρόμους για να τον ψάξει, έπεσε πάνω σε μια ομάδα αστυνομικών που της ζήτησαν σαν ντόπια που ήταν, να αναγνωρίσει έναν πεθαμένο στην πλατεία. «Εμένα βρήκατε νυχτιάτικα παιδιά μου;» απάντησε εκείνη και τους ακολούθησε για να δει σκοτωμένο το ίδιο της το παιδί…

Οι κραυγές της ακούστηκαν σε όλη τη Μαγούλα που σηκώθηκε στο πόδι…

Από κείνη τη μοιραία νύχτα της 12ης Ιουλίου 2011, η οικογένεια κάνει αγώνα δρόμου για να ρίξει φως στο σκοτάδι που κάποιοι βύθισαν την ιστορία του Γιάννη Βάρλα.

Σύμφωνα με τους συγγενείς στα όσα προηγήθηκαν έξω από το καφενείο του χωριού με μια παρέα νεαρών, κρύβεται το κλειδί αυτού του γρίφου…


Αρχικά η οικογένεια κατέθεσε μήνυση κατ’ αγνώστων αλλά ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Σπάρτης έκρινε ότι δεν υπήρχε λόγος η υπόθεση να οδηγηθεί σε ακροατήριο και την έβαλε στο αρχείο. Μετά την έκθεση του ιδιώτη ιατροδικαστή που όρισαν οι συγγενείς του Γιάννη Βάρλα, έγινε προσφυγή ενώπιον του Εισαγγελέα Εφετών Ναυπλίου, που έβγαλε την υπόθεση από το αρχείο. Η δικογραφία διαβιβάστηκε στον Ανακριτή Σπάρτης, μετά τη δίωξη που ασκήθηκε για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατ’ αγνώστων.

Εδώ και δύο χρόνια δεν έχει προσωποποιηθεί η δίωξη παρά τις αιτήσεις επίσπευσης που έχει κάνει ο δικηγόρος της οικογένειας κ. Νίκος Διαλυνάς. Όπως τόνισε ο ίδιος στην εκπομπή, φαίνεται να είναι κοινό μυστικό στην τοπική κοινωνία το τι συνέβη εκείνη τη μοιραία νύχτα. Ωστόσο ακόμη δεν έχουν κληθεί πρόσωπα που γνωρίζουν για να δώσουν καταθέσεις.

Τι άκουσε μάρτυρας τη νύχτα του μυστηρίου…

Μέλος της παρέας που διαπληκτίστηκε εκείνο το μοιραίο βράδυ με το θύμα, περιέγραψε στην κάμερα του «Τούνελ» τη σκηνή του καβγά. Ο Βάρλας ήταν πολύ θυμωμένος με τους νεαρούς, γιατί πήγαιναν συχνά τα ξημερώματα στο σπίτι του και του χτυπούσαν τα κουδούνια. Όταν τους είδε στο καφενείο, έκανε παρατήρηση σε ένα από τα παιδιά που φαίνεται ότι τον προκάλεσε και με μια κλωτσιά ο Βάρλας του πέταξε κάτω το ποδήλατο.

Ο νεαρός τον απείλησε πως θα φωνάξει τον πατέρα του «να καθαρίσει». Ο πατέρας του εμφανίστηκε λίγο αργότερα και του ζήτησε το λόγο.

Θαμώνας του καφενείου που ήταν μπροστά στο περιστατικό ανέφερε πως ο καβγάς που ακολούθησε ανάμεσα στους δύο άντρες, ήταν σε ιδιαίτερα έντονο ύφος.

Γύρω στις δέκα το βράδυ, ο Γιάννης έφυγε με τα πόδια από το καφενείο για να επιστρέψει σπίτι του. Μάρτυρας που κατοικεί κοντά στο σημείο που βρέθηκε αργότερα νεκρός, άκουσε πεντακάθαρα έναν άντρα να φωνάζει: «Τι έκανες ρε μαλάκα;» Το περιστατικό αυτό το έχει καταθέσει στις Αρχές.


«Του έστησαν καρτέρι θανάτου μες στη νύχτα…»

Ο δημοσιογράφος και στενός φίλος της οικογένειας Ηλίας Μπόνος περιέγραψε στο «Τούνελ» τον ήρεμο χαρακτήρα του θύματος. «Ο Γιάννης ήταν μετρημένος άνθρωπος, κανονικός Σπαρτιάτης.» Υποστήριξε πως η κοινωνία της Μαγούλας γνωρίζει αλλά κανείς δεν μιλάει. «Βλέπουμε ομερτά» είπε χαρακτηριστικά και ισχυρίστηκε πως υπάρχουν πολλά ερωτηματικά γύρω από τον τρόπο που η Αστυνομία χειρίστηκε την όλη υπόθεση. «Δεν χτύπησε στο κράσπεδο του δρόμου όπως είπαν. Είναι φανερό ότι δολοφονήθηκε. Υπάρχει εμπλοκή τοπικού στοιχείου και η κοινωνία ζητάει απαντήσεις, την ίδια ώρα που κρύβει τα πάντα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η αδελφή του Γιάννη Βάρλα Αγγελική, βιώνει καθημερινά τον πόνο και την αγωνία της οικογένειας προκειμένου να δικαιωθεί η μνήμη του. «Ήταν ένας άνθρωπος που έπαιζε μουσική είχε κάνει ανώτερες οικονομικές σπουδές και η ζωή του άλλαξε όταν πέθανε ο πατέρας μας. Ήρθε στο χωριό να σταθεί στο πλευρό της μητέρας μας και έγινε αγρότης. Δεν του άξιζε τέτοιο τέλος» είπε με δάκρυα στα μάτια. «Τον σκότωσαν στο ξύλο. Μαρτύρησε και το πιο τραγικό είναι ότι τον βρήκε η ίδια του η μάνα.»


Μετά τον καβγά με τα παιδιά παίχτηκε το θρίλερ…

Ο θάνατος του Γιάννη Βάρλα αναστάτωσε την τοπική κοινωνία. «Όλοι στη Μαγούλα λένε πως έχει γίνει μια εγκληματική ενέργεια» ισχυρίστηκε ο φαρμακοποιός του χωριού Περικλής Τζανετάκης.

«Είναι κάτι που μας συγκλόνισε» ανέφερε στο «Τούνελ» ο ιδιοκτήτης του καφενείου που βρισκόταν το θύμα εκείνη τη μοιραία νύχτα. Ο Δημήτρης Λεβιδιώτης δεν ήταν στο καφενείο όταν το θύμα διαπληκτίστηκε με την παρέα των νεαρών συγχωριανών του και με τον πατέρα ενός από αυτούς. « Ο Γιάννης καθόταν κι έπινε τον καφέ του έξω. Μου είπαν πως μάλωσε, αλλά δεν ξέρω μέχρι που μπορεί να έφτασε αυτός ο καβγάς όταν έφυγε για να επιστρέψει σπίτι του.»

Συγγενής του θύματος, ο Νίκος Γιαννόπουλος υποστήριξε στην εκπομπή πως «ο κόσμος φοβάται να μιλήσει για το τι πραγματικά συνέβη, αλλά πρέπει να το κάνει έστω και τώρα για να ηρεμήσει η κοινωνία της Μαγούλας.»

«Η δική μας έρευνα αποκάλυψε τη δολοφονία που έκρυβαν…»

Όλα τα μέλη της οικογένειας ανάμεσα τους και ο γαμπρός του θύματος Κώστας Βουνάσης, κάνουν πάνω από τρία χρόνια αγώνα για να αποκαλύψουν την αλήθεια. Ο ίδιος, πρώην αξιωματικός στο ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής, περιέγραψε στο «Τούνελ» την προσπάθεια όλων να αποδείξουν με στοιχεία πως ο 49χρονος δολοφονήθηκε.

Το κλειδί του γρίφου όπως λένε, βρίσκεται στον καβγά που είχε το θύμα με παρέα νεαρών στην πλατεία του χωριού. Αρχικά ο Αστυνομικός Διευθυντής Λακωνίας έλεγε πως επρόκειτο για έγκλημα που σύντομα θα εξιχνιαστεί. Στην πορεία άρχισαν να διαδίδουν πως ο θάνατος του οφειλόταν σε ανακοπή.

Ο γαμπρός του Γιάννη μετέφερε στην εκπομπή την οργή και την θλίψη της οικογένειας για την αδιαφορία που έδειξαν οι Αρχές. «Προσπάθησαν να κλείσουν γρήγορα την υπόθεση, χωρίς να εξετάσουν βασικούς μάρτυρες που τους υποδείξαμε.» είπε χαρακτηριστικά. «Δεν θέλουμε να κατασκευάσουμε ενόχους» τόνισε.« Την αλήθεια ζητάμε για να αποδοθεί δικαιοσύνη.»


«Ο σκοτωμένος που μου δείχνετε είναι το παιδί μου…»

Η μητέρα του αδικοχαμένου Γιάννη Βάρλα Νικολέτα, μίλησε στο «Τούνελ».

Η μοίρα της έπαιξε το πιο τραγικό παιχνίδι. Όταν τυχαία τη βρήκαν οι αστυνομικοί στο δρόμο του χωριού και της ζήτησαν σαν ντόπια που ήταν να αναγνωρίσει ένα πτώμα, δεν φανταζόταν ότι θα αντίκριζε νεκρό το ίδιο της το παιδί.

«Δεν πέθανε από καρδιά, αλλά από τα άγρια χτυπήματα.Μου τον σκότωσαν τον Γιάννη… Το παιδί μου δεν πείραζε μυρμήγκι…» είπε στον ρεπόρτερ της εκπομπής.


«Τηλεφώνησα στο καφενείο που ήξερα ότι βρισκόταν και μου είπαν πως είχε γίνει ένας καβγάς. Βγήκα στο δρόμο και τον βρήκα νεκρό. Μαύρισε η καρδιά μου. Αν δεν τιμωρηθούν οι δολοφόνοι του γιου μου, δεν θα ησυχάσω ούτε στον άλλο κόσμο…» Εξέφρασε την οργή της για τις Αρχές που καλύπτουν την υπόθεση εδώ και τριάμισι χρόνια. Το μόνο που ζητάει πια είναι να αποδοθεί δικαιοσύνη και απευθύνει έκκληση σε όποιον γνωρίζει, να βγει και να πει την αλήθεια.


report24.gr
Categories: