Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Μάριος Παπαγεωργίου – Βαγγέλης Γιακουμάκης: Η τραγική κατάληξη των δύο νέων

Μάριος Παπαγεωργίου – Βαγγέλης Γιακουμάκης… Δύο παιδιά που συγκλόνισαν το πανελλήνιο με την εξαφάνιση και τον θάνατό τους. Δυο διαφορετικές ιστορίες με πολλά κοινά σημεία. Δύο μητέρες αγανακτισμένες βίωσαν με τον πιο τραγικό τρόπο τον θάνατο των παιδιών τους. Οι ιστορίες των δύο νέων παιδιών μοιάζουν αρκετά, καθώς τα δύο παιδιά αγαπήθηκαν από τον ελληνικό λαό σαν να ήταν δικά του παιδιά και αγωνιούσαν κάθε λεπτό για την τύχη τους.


Όσο διαρκούσαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του Βαγγέλη Γιακουμάκη, άλλη μια μάνα βίωνε ξανά τις εφιαλτικές πρώτες μέρες του χαμού του δικού της παιδιού.


Η μητέρα του 26χρονου Μάριου Παγεωργίου Βαρβάρα Θεοδωράκη, στάθηκε στο πλευρό της μητέρας του Βαγγέλη νιώθοντας τον πόνο και την απόγνωση της. Τραγική σύμπτωση. Ο Βαγγέλης είχε γενέθλια την ίδια μέρα με το γιο της και οι οικογένειες τους έχουν μακρινή συγγένεια.

Τα όσα είπε στο «Τούνελ» καθήλωσαν. Θρηνεί για τον Βαγγέλη, που η οικογένεια του «μέσα στην ατυχία της είχε την τύχη να τον θάψει …». Μίλησε για τους ανθρώπους που αφαίρεσαν τη ζωή του παιδιού της και ταυτόχρονα το ιερό της δικαίωμα να του ανάψει ένα κερί στον τάφο του για να ησυχάσει η ψυχή του.

«Δεν περιμένω τη συγγνώμη τους» είπε φανερά καταβεβλημένη. « Ο δικός τους θεός είναι το χρήμα και οι ψυχές τους είναι από μάρμαρο. Το μόνο που θέλω είναι να μιλήσει κάποιος από αυτούς και να μας πει που πέταξαν τον Μάριο…».



«Ο Βαγγέλης βρέθηκε. Τον Μάριο που τον έχουν;»

Η θεία του Μάριου Στέλλα Θεοδωράκη, βρέθηκε στην κηδεία του Βαγγέλη Γιακουμάκη και συλλυπήθηκε τους γονείς του. Εδώ και δυόμιση χρόνια οι συγγενείς του Μάριου ανηφορίζουν ένα Γολγοθά, που εύχεται να μη ζήσει κανείς. Η ηλικιωμένη γιαγιά του 26χρονου οπτικού Μαρία Θεοδωράκη, κάθε μέρα προσεύχεται για ένα σημάδι που θα τους οδηγήσει στη σορό του παιδιού τους. Παρακαλά να την αξιώσει ο Θεός για να μπορέσει να αφήσει ένα λουλούδι στον τάφο του αγαπημένου της εγγονού. Τα δάκρυα της δεν άφησαν κανέναν ασυγκίνητο. Με τρεμάμενη φωνή εκλιπαρεί όσους ξέρουν να μιλήσουν. Να της δώσουν το δικαίωμα να θρηνήσει τον εγγονό της, για να γαληνέψει η ψυχή του.


Ο Μάριος Παπαγεωργίου απήχθη το βράδυ της Πέμπτης 9 Αυγούστου 2012, από την περιοχή του Παλαιού Φαλήρου. Δυόμισι μήνες μετά, η ομάδα των οκτώ προσπάθησε να απαγάγει και τη μητέρα του την οφθαλμίατρο Βαρβάρα Θεοδωράκη για τα λύτρα που είχε συγκεντρώσει, αλλά έπεσαν όλοι στα χέρια των Αρχών.

Εννιά μήνες μετά η αποκαλυπτική έρευνα του «Τούνελ» ανέτρεψε τους αρχικούς ισχυρισμούς των απαγωγέων. Η Αγγελική Νικολούλη μαζί με τον γενετιστή Γιώργο Φιτσιάλο, εντόπισαν το αίμα του άτυχου νέου στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου του. Το κατηγορητήριο μετατράπηκε σε ανθρωποκτονία για τον βασικό κατηγορούμενο Πέτρο Μιχαλεάκο που καταδικάστηκε πρωτόδικα σε ισόβια κάθειρξη. Στη σύζυγο του Βούλα Σιούταλου το δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης 18 χρόνων για αρπαγή από κοινού, απλή συνέργεια σε απόπειρα εκβίασης και σύσταση συμμορίας για διάπραξη κακουργήματος. Μετά από έφεση των κατηγορουμένων στην υπόθεση που συγκλόνισε το Πανελλήνιο, η νέα δίκη ορίστηκε για τις 15 Ιανουαρίου του 2016.


neotera.gr
Categories: