Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Το λεωφορείο του Έλβις Πρίσλεϊ πωλήθηκε σε δημοπρασία έναντι 270.000 δολαρίων

Το λεωφορείο που αγόρασε ο Έλβις Πρίσλεϊ για να συνοδεύσει το συγκρότημά του κατά την διάρκεια της περιοδείας του το 1976 πωλήθηκε χθες έναντι 268.000 δολαρίων (περίπου 235.000 ευρώ) σε δημοπρασία στην Νέα Υόρκη.


Το λεωφορείο αυτό, το οποίο είναι σε θέση να κυκλοφορήσει στους δρόμους, φέρει ακόμη το ρητό του "βασιλιά" της ροκ εν ρολ "Takin' Care of Business" και είναι εξοπλισμένο με κλιματισμό, ψυγείο, φούρνο μικροκυμάτων, τηλεόραση και μεγάφωνα. Έχει την δυνατότητα μεταφοράς 12 ατόμων και προσφέρει επίσης κλίνη για 9.

Ο αγοραστής του είναι ένας Τεξανός πωλητής τροχόσπιτων, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο πρόεδρος του οίκου δημοπρασιών Julien's Auctions, Ντάρεν Τζούλιεν, που έβγαλε στο σφυρί το λεωφορείο του Έλβις.

Κατά την δημοπρασία αυτή πωλήθηκαν σχεδόν 200 αντικείμενα που συνδέονται με τον "βασιλιά", μεταξύ των οποίων μια στρατιωτική στολή, η οποία έφτασε τα 48.000 δολάρια και ένας δίσκος με το τραγούδι του "Love me tender" και αφιέρωση στην λατρεμένη του μητέρα, ο οποίος πωλήθηκε έναντι 125.000 δολαρίων.

Τα αντικείμενα του Έλβις έχουν μεγάλη ζήτηση στις δημοπρασίες, δικαιολογώντας και σε αυτόν τον τομέα τον τίτλο του "βασιλιά", ενώ μεγάλο ενδιαφέρον δείχνουν γι'αυτά και Ρώσοι και Ασιάτες αγοραστές, επισήμανε ο Τζούλιεν.

Ωστόσο σε αυτήν την διήμερη δημοπρασία αντικειμένων σταρ της ροκ την παράσταση έκλεψε μια κιθάρα που είχε ο Τζορτζ Χάρισον των Beatles στα πρώτα βήματά του, η οποία πωλήθηκε έναντι 500.000 δολαρίων σε ιδιώτη.


imerisia.gr
Categories: