Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Αστυνομικός ξυλοκόπησε και εκβίαζε Πακιστανό μετανάστη

Στα χέρια των «αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ έπεσε ένας 29χρονος αστυφύλακας, που κατηγορείται ότι μαζί με ομάδα αλλοδαπών, υπηκόων Μπαγκλαντές, κρατούσαν «όμηρο», εκβίαζαν και χτυπούσαν ένα Πακιστανό μετανάστη. Η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων ενημερώθηκε από ομοεθνή του θύματος ότι άγνωστα άτομα κατακρατούσαν παράνομα έναν 44χρονο σε κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας και τον εκβίαζαν για να τους παραδώσει 18.000 ευρώ.


Σύμφωνα με την καταγγελία, ο άτυχος Πακιστανός δέχτηκε επίθεση σε περιοχή της Αθήνας από ομάδα έξι ατόμων από το Μπαγκλαντές, οι οποίοι με απειλές απαιτούσαν να τους καταβάλλει το υπέρογκο ποσό ως οφειλή σε έτερο αλλοδαπό ομοεθνή του.

Στη συνέχεια με τη χρήση σωματικής βίας τον οδήγησαν σε κατάστημα, ιδιοκτησίας του 35χρονου αλλοδαπού, όπου τον κατακρατούσαν παράνομα χωρίς τη θέλησή του.

Επιπλέον, σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, οι δράστες κάλεσαν τηλεφωνικά τον 29χρονο αστυφύλακα, ο όποιος έφτασε στο σημείο δηλώνοντας την ιδιότητα του και μαζί με τους υπόλοιπους άρχισαν να χτυπούν τον παθόντα και τον απειλούσαν ότι θα συλληφθεί εάν δεν τους παραδώσει το χρηματικό ποσό που απαιτούσαν ή έστω ένα μέρος αυτού.

Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, εντόπισαν το θύμα μέσα στο κατάστημα, όπου συνελήφθη ο 35χρονος αλλοδαπός ιδιοκτήτης.

Στη συνέχεια εντοπίστηκε ο 29χρονος αστυνομικός, ο οποίος αναγνωρίστηκε από τον παθόντα, ενώ οι υπόλοιποι έξι εμπλεκόμενοι αλλοδαποί αναζητούνται προκειμένου να συλληφθούν στα όρια της αυτόφωρης διαδικασίας.

Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο Αστυφύλακας τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

kontranews.gr
Categories: