Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Βαγγέλης Γιακουμάκης: Τι κρύβεται πίσω από το θάνατό του;

Δήλωση – βόμβα από το δικηγόρο της οικογένειας του άτυχου 20χρονου φοιτητή που βρέθηκε νεκρός στη Γαλακτοκομική Σχολή των Ιωαννίνων το Μάρτιο ανατρέπει όλα τα μέχρι στιγμής δεδομένα.


Μετά το δικηγόρο της οικογένειας του Βαγγέλη Γιακουμάκη που μίλησε ανοιχτά για ανθρωποκτονία και ο εισαγγελέας έρχεται να αμφισβητήσει την αρχική απόφαση σχετικά με το θάνατο του Κρητικού σπουδαστή που έκανε λόγο για αυτοκτονία. Έτσι παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση η υπόθεση του άτυχου σπουδαστή από το Ρέθυμνο Βαγγέλη Γιακουμάκη, καθώς ο εισαγγελέας Πρωτοδικών άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, επικίνδυνες σωματικές βλάβες και παράνομη βία κατ’ εξακολούθηση.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Γιακουμάκη, Δημήτρης Μπούκας, ύστερα από αυτή την εξέλιξη, είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως τίποτε δεν αποκλείεται και αναμένουμε το αποτέλεσμα της ανάκρισης. Ο 20χρονος Βαγγέλης Γιακουμάκης, είχε εξαφανιστεί την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου από τη Γαλακτοκομική Σχολή όπου φοιτούσε και βρέθηκε, 37 ημέρες μετά, νεκρός σε χωράφι της περιοχής.

Η οικογένεια καταθέτει μήνυση κατά της Γαλακτοκομικής σχολής

Τις τελευταίες μέρες άλλωστε ο δικηγόρος είχε επισημαίνει την εμπλοκή τρίτου προσώπου, ενώ παράλληλα η οικογένεια Γιακουμάκη ετοιμάζεται να ασκήσει μηνυτήρια αγωγή κατά της νέας διοίκησης της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων για την ποινή χάδι, της απλής επίπληξης, που επιβλήθηκε στους συμφοιτητές του Βαγγέλη.

Η οικογένεια του Κρητικού 20χρονου δείχνει ιδιαίτερα δυσαρεστημένη με την απόφαση «χάδι» όπως τη χαρακτηρίζει για τους σπουδαστές που φαίνονται να συμμετέχουν στην παρενόχληση του γιου τους. Οι σπουδαστές τιμωρήθηκαν με απλή επίπληξη. Ο δικηγόρος ανακοίνωσε πως για αυτόν το λόγο η οικογένεια ετοιμάζεται στα τέλη του μήνα να υποβάλλει μηνύσεις κατά της νέας διοίκησης μέσω του δικηγόρου, για τα περιστατικά bulling από τους συμφοιτητές του.

Τι είχε δείξει το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης

Το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης έδειξε ότι ο 20χρονος έδωσε ο ίδιος τέλος στη ζωή του.
«Τα υπάρχοντα στοιχεία προσανατολίζουν θετικά στο ενδεχόμενο της αυτοχειρίας. Από τη σορό του σπουδαστή έλειπε το 15-20% του σώματος», είχε αναφέρει τότε ο ιατροδικαστής Θεόδωρος Βουγιουκλάκης που είχε διενεργήσει τη νεκροψία.


Το χρονικό του θανάτου του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Στις 6 Φεβρουαρίου χάνονται τα ίχνη του φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη στη Γαλακτοκομική Σχολή στα Γιάννενα στην οποία φοιτούσε. Σύμφωνα με το συγκάτοικό του ο Βαγγέλης επέστρεψε στο δωμάτιο από τις τουαλέτες αναστατωμένος, πήρε μόνο τα κλειδιά του και έφυγε από το δωμάτιο, λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι.

Όταν, αργά το απόγευμα, τον αναζήτησε η μητέρα του εκείνος δεν απάντησε στο τηλέφωνο, με αποτέλεσμα να ενημερώσει την αστυνομία. Οι αστυνομικοί αρχικά εξέταζαν τις πληροφορίες που έδωσε στις αρχές μία συμφοιτήτριά του, η οποία υποστήριξε ότι τον είδε απέναντι από τη Γαλακτοκομική σχολή να αγοράζει ένα εισιτήριο από το περίπτερο, μία ώρα περίπου από την ώρα που έφυγε από το δωμάτιο.

Η αστυνομία, ωστόσο, δεν μπόρεσε να βρει κάποιο στοιχείο από το οπτικό υλικό των καμερών ασφαλείας.
Σε εκείνο το σημείο, οι έρευνες επικεντρώθηκαν μέσα στη σχολή και ήρθαν στο φως σοκαριστικές πληροφορίες σχετικά με το άγριο bullying και τα βασανιστήρια που ασκούσαν κάποιοι στον φοιτητή.

Όπως προέκυψε από το πόρισμα που εστάλη στον Εισαγγελέα υπήρχαν άτομα που ήξεραν «πρόσωπα και καταστάσεις» σε σχέση με το bullying κατά του αγνοούμενου φοιτητή και δεν είχαν καταθέσει στην Αστυνομία.

Τελικά, στις 10 Μαρτίου και έπειτα από τις πληροφορίες που ήρθαν στο φως, απομακρύνθηκε ο διευθυντής της Γαλακτοκομικής Σχολής, Κώστας Μάντζαρης, στον οποίο χρεώνονται ευθύνες για φαινόμενα bullying με θύμα τον Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Οι έρευνες της αστυνομίας επικεντρώθηκαν στα Γιάννενα, αφού εξέταζαν το ενδεχόμενο ο νεαρός να μην είχε φύγει ποτέ από το νομό.

Ο επίλογος στην εξαφάνιση του Βαγγέλη Γιακουμάκη σηματοδοτήθηκε από μία τραγική εξέλιξη, όταν την Κυριακή 15 Μαρτίου το πρωί και ώρα 7.40, το κέντρο της Άμεσης Δράσης δέχτηκε κλήση από ζευγάρι κατοίκων των Ιωαννίνων που ενημέρωσε ότι έχει βρει πτώμα σε αγροτική περιοχή κοντά στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων.



neotera.gr
Categories: