Κραυγή απόγνωσης από 54χρονη που πάσχει από ελεφαντίαση
Μαρτύριο έχει γίνει η ζωή για μια 54χρονη γυναίκα από το Ηράκλειο Κρήτης, η οποία παλεύει να υπερνικήσει τα σοβαρά προβλήματα υγείας που την ταλαιπωρούν αλλά αδυνατεί εξαιτίας της φτώχειας της.
Η κ. Ελευθερία Ρουμελιανάκη πάσχει από ελεφαντίαση στο κάτω άκρο του αριστερού ποδιού της και είναι κατάκοιτη στο κρεβάτι της εδώ και τέσσερα χρόνια.
Παράλληλα, αντιμετωπίζει πολλά αναπνευστικά και καρδιολογικά προβλήματα που καθιστούν την καθημερινότητά της μια πραγματική κόλαση.
Η άτυχη μητέρα τριών παιδιών, όπως εξηγεί, βιώνει την απόλυτη εγκατάλειψη από το κράτος και την πολιτεία. Για να χειρουργηθεί απαιτείται το αστρονομικό ποσό των 60 χιλιάδων ευρώ, χρήματα τα οποία όχι μόνο δεν έχει αλλά δεν μπορεί και να τα βρει. Ακόμη και η φιάλη οξυγόνου που χρησιμοποιεί της στοιχίζει ανά τρεις ημέρες 200 ευρώ, τα οποία επίσης αδυνατεί πλέον να καλύψει.
Προσπαθώντας να επιβιώσει σε συνθήκες εξαθλίωσης, στέλνει το δικό της μήνυμα απόγνωσης.
«Δεν μπορώ να κινηθώ, δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Είμαι σε κακή κατάσταση. Κάνω έκκληση μήπως βρεθεί κάποιος γιατρός να με βοηθήσει να πάω σε κάποιο εξειδικευμένο ίδρυμα. Να δω μήπως θεραπευτώ γιατί δεν αντέχω άλλο να ζω έτσι» λέει με δάκρυα στα μάτια η κ. Ελευθερία.
Στα 35 χρόνια της έχοντας γεννήσει τρία παιδιά και ζώντας μια φυσιολογική ζωή, μετά από μια επέμβαση θυρεοειδή, είδε τα πάντα να αλλάζουν ξαφνικά και να μετατρέπονται σε εφιάλτη. Τα πόδια της άρχισαν να πρήζονται, το σώμα της να αλλάζει και η ελεφαντίαση στο κάτω αριστερό άκρο της να της καταστρέφει τη ζωή.
Η ίδια και ο σύζυγός της, με μια μικρή σύνταξη και ένα επίδομα από την πρόνοια, αδυνατούν να συντηρήσουν το φτωχικό σπίτι που νοικιάζουν στην περιοχή της Αγίας Αικατερίνης Πατελών στο Ηράκλειο. Επιπλέον, τα σοβαρά προβλήματα υγείας ενισχύει το αναπνευστικό της που απαιτεί φιάλη 200 ευρώ τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα.
«Στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λάρισας υπάρχει κάποιος γιατρός που εξειδικεύεται σε τέτοια περιστατικά. Όμως εμείς δεν έχουμε χρήματα για να ανταπεξέλθουμε στα έξοδα και το ΙΚΑ δεν μας τα καλύπτει. Τα ενοίκια παραμένουν απλήρωτα, και στο φαρμακείο χρωστάμε τουλάχιστον 350-400 ευρώ. Ο φαρμακοποιός δεν πρόκειται να μας ξαναδώσει φάρμακα αν δεν του αποπληρώσουμε αυτά που του χρωστάμε. Έχουμε μεγάλο οικονομικό πρόβλημα» αναφέρει ο κ. Γιάννης, σύζυγος της ασθενούς.
Σε κάθε της προσπάθεια να σκεφτεί έστω ότι η ζωή της μπορεί να αλλάξει, η κ. Ελευθερία σκόνταφτε, όπως εξηγεί, στη φτώχεια της, αφού, εκτός από τον ιδιωτικό τομέα, στο Δημόσιο μέχρι σήμερα δεν μπόρεσε πουθενά να βρει τη λύση που θα την απομάκρυνε από το κρεβάτι της ακινησίας και του πόνου.
«Τρεις μέρες τρώμε λάδι με ψωμί. Και αν φιλοτιμηθεί κανείς άνθρωπος μας φέρνει ένα πιάτο φαγητό» καταλήγει η 54χρονη.
kontranews.gr