Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Έρχονται κι άλλες διώξεις για την… ανθρωποκτονία Γιακουμάκη!

Για την απαγγελία κατηγορίας περί ανθρωποκτονίας με πρόθεση, κατά αγνώστων, μίλησε ο Δημήτρης Μπούκας, ο δικηγόρος της οικογένειας Βαγγέλη Γιακουμάκη.«Εσωτερικά την πίστευα. Δημοσίως έλεγα μην επιμένετε στην άποψη της αυτοκτονίας», εξηγεί ο συνήγορος της οικογένειας και προσθέτει πως η έρευνα πλέον εξελίσσεται από τον δικαστή, ο οποίος θα επιμείνει στα καίρια σημεία. «Άλλο βεβαίως να ελέγχει ένας δικαστής και άλλο ένας αστυνομικός. Είναι χαώδης η διαφορά. Όχι βέβαια ότι η αστυνομία δεν κάνει τη δουλειά της», διευκρινίζει στον Alpha 96.5 ο κ. Μπούκας.


Σε ό,τι αφορά την ποινή που επέβαλλε η νέα διοίκηση της Γαλακτοκομικής Σχολής στους συμφοιτητές του Βαγγέλη Γιακουμάκη, ο δικηγόρος ξεκαθαρίζει πως είναι σε διαρκή επικοινωνία με τον επικεφαλής της προϊσταμένης αρχής, δηλαδή του επιθεωρητή του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Ανδρέα Αθανασόπουλου.

«Επιδιώκουμε να βρούμε λύση στο συγκεκριμένο θέμα», τονίζει ο κ. Μπούκας και προσθέτει πως «το διάστημα που συνεργάζομαι με την οικογένεια, δεν τους έχω δει άλλη φορά να αγανακτούν, εκτός από τη συγκεκριμένη αυτή περίπτωση. Η οργή τους ήταν έκδηλη. Ο πατέρας του παιδιού έφτασε σε δύσκολο σημείο. Εγώ είπα θα δούμε αν μιλάμε για τα ίδια άτομα. Είναι πάρα πολύ πιθανό να είναι έτσι. Και για τον κρίσιμο χρόνο που υπέστη ο Βαγγέλης Γιακουμάκης εκείνα τα οποία υπέστη. Αν μιλάμε για αυτόν τον χρόνο, θα ζητήσουμε την ποινική δίωξη των ανθρώπων που αποφάσισαν αυτήν την ποινή χάιδεμα

«Όλη η Ελλάδα ξέρει ότι εκεί έγιναν τέρατα. Έγιναν αξιόποινες πράξεις. Ξέρουν όλοι ότι το παιδί αυτό υπέστησαν τα πάνδεινα. Είναι θέμα ημερών να υποβληθεί ερώτημα-μήνυση στον κ. εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων. Να ερευνηθεί αν και κατά πόσον είναι τα ίδια τα άτομα. Από ‘κει και μετά εφόσον είναι τα ίδια άτομα που επέβαλλαν την ποινή, την ποινική δίωξη των ατόμων αυτών» λέει χαρακτηριστικά ο δικηγόρος της οικογένειας.



karfitsa.gr
Categories: