Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Μάρδας: Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για την άρση των capital controls

«Στόχος της κυβέρνησης είναι η ταχύτερη δυνατή εξομάλυνση της λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος, όμως αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να δοθεί χρονοδιάγραμμα για την άρση των κεφαλαιακών περιορισμών», υπογράμμισε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο αναπληρωτής υπ. Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας.


Σε ό,τι αφορά τον Γιάνη Βαρουφάκη είπε ότι το «Σχέδιο Β» που θα δημιουργούσε ένα παράλληλο σύστημα πληρωμών ποτέ δεν τέθηκε σε επίπεδο θεσμικών κυβερνητικών οργάνων και ουδέποτε αποτέλεσε μέρος της οικονομικής πολιτική.

Ο κ. Μάρδας υπογράμμισε πως ποτέ δεν υπήρξε οιαδήποτε εμπλοκή του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους σε αυτές τις ιδέες, αποσαφηνίζοντας παράλληλα ότι ο κρατικός προϋπολογισμός «δεν έχει λάβει υπόψη τίποτε από όλα αυτά».

Αρνήθηκε πάντως να σχολιάσει αν οι κινήσεις του κ. Βαρουφάκη πρέπει να ερευνηθούν από τη Δικαιοσύνη, λέγοντας λιτά πως αυτό δεν αφορά το οικονομικό επιτελείο.

Ο κ. Μάρδας σημείωσε ακόμα ότι «έως τώρα ο προϋπολογισμός βγαίνει», προσθέτοντας όμως πως θα πρέπει να δούμε και τις εξελίξεις των επόμενων μηνών, με δεδομένο ότι ξαναρχίζει η διαπραγμάτευση με την τρόικα.


newsbomb.gr
Categories: