Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

«Φύλλο και φτερό» στη Βουλή τα «πόθεν έσχες» όλων από το 1974


Από το μικροσκόπιο της Βουλής θα περάσουν τα «πόθεν έσχες» εκείνων που ασχολήθηκαν και ασχολούνται με την πολιτική από τη Μεταπολίτευση μέχρι και σήμερα. Η συγκεκριμένη έρευνα αποτελούσε δέσμευση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.
Ήδη, ανακοινώθηκε χθες η σύνθεση της Επιτροπής που θα εξετάσει τα «πόθεν έσχες» των κοινοβουλευτικών που διετέλεσαν πρωθυπουργοίυπουργοί,αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί, καθώς και των συζύγων και τέκνων τους από το 1974 μέχρι το 2012.

Ποιοι μετέχουν στην επιτροπή
Μέλη της Επιτροπής Πόθεν Εσχες είναι οι κ. Θανάσης Μπούρας (ΝΔ), Δημήτρης Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ), Γιάννης Μανιάτης ΠΑΣΟΚ , Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος (Ανεξάρτητοι Ελληνες), Αντώνης Γρέγος (Χρυσή Αυγή), Δημήτριος Αναγνωστάκης (ΔΗΜΑΡ), Σπύρος Χαλβατζής (ΚΚΕ).
Στην ίδια επιτροπή θα προσκληθούν να μετάσχουν, ο αντιπρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Γιώργος Γιαγλής και ο Θεόδωρος Φορτσάκης, πρόεδρος του τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τέλος, στην Επιτροπή θα μετέχουν η αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας, Αγγελική Θεοφιλοπούλου, η αρεοπαγίτης Δημητρούλα Υφαντή, και ο σύμβουλος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Νικόλαος Μηλιώνης.
Στο μεταξύ αναφέρει η naftemporiki.gr, ο πρόεδρος της Βουλής, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να προβεί σε περαιτέρω περικοπές του προϋπολογισμού της Βουλής -κάτι για το οποίο έχει ενημερώσει και τον υπουργό Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα.
Επιπροσθέτως, ο κ. Μεϊμαράκης πραγματοποίησε συνάντηση και με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια προκειμένου να αποδεσμευτεί ο κατάλληλος αριθμός αστυνομικών από τη φρούρηση της Βουλής και να ενταχθούν στις μάχιμες ομάδες για την προστασία των πολιτών.
Να σημειωθεί ότι η Βουλή απασχολεί περί τους 350 ένστολους που καλύπτουν καθημερινά 4 βάρδιες.
Πηγή: tsantiri.gr
Categories: