Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Κασιδιάρης: Ο ΣΥΡΙΖΑ να λέγεται Πακιστανικό Σοσιαλιστικό Κόμμα


Τα ξίφη τους διασταύρωσαν στη Βουλή ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτηση του βουλευτή με αφορμή όσα εκτυλίχθηκαν κατά τη διάρκεια πρόσφατης διαμαρτυρίας Πακιστανών.


Ο κ. Κασιδιάρης δήλωσε αντίθετος στο δικαίωμα δημόσιας συνάθροισης για τους αλλοδαπούς, υποστηρίζοντας ότι «το Σύνταγμα προβλέπει το δικαίωμα συνάθροισης Ελλήνων και όχι αλλοδαπών».

«Προ ολίγων ημερών, γίναμε όλοι μάρτυρες ενός θλιβερού φαινομένου, να συγκεντρώνονται Πακιστανοί, ως επί το πλείστον λαθρομετανάστες, που μεταχειρίστηκαν προκλητικές και απειλητικές εκφράσεις κατά της Ελλάδος και των Ελλήνων πολιτών. Ο Τζαβέντ Ασλάν, που φέρεται ως πρόεδρός τους, είπε πως "αν θέλουν πόλεμο θα έχουμε πόλεμο". Γιατί δεν συνελήφθη ο εν λόγω κύριος;» διερωτήθηκε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής.
Ο κ. Κασιδιάρης καταφέρθηκε και εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως «θα πρέπει να αλλάξει τον τίτλο του σε ΠΑΣΟΚ - Πακιστανικό Σοσιαλιστικό Κόμμα - εφόσον οι Πακιστανοί το έχουν αναγνωρίσει ως δικό τους».
«Η Ελλάδα έχει υπογράψει την διεθνή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, η οποία ενέχει συνταγματική ισχύ και επιτρέπει στους αλλοδαπούς να συνέρχονται. Το άρθρο 11 του Συντάγματος στο οποίο αναφερθήκατε επίσης, προβλέπει το δικαίωμα συναθροίσεων "ήσυχα και χωρίς όπλα" και λέω προς πάσα κατεύθυνση, ότι τάγματα εφόδου καπηλευόμενα τα εθνικά σύμβολα, δεν πρόκειται να γίνονται ανεκτά. Οτιδήποτε τέτοιο θα συντριβεί», ανέφερε στην απάντησή του ο υπουργός Ν. Δένδιας.
Όσον αφορά το συγκεκριμένο περιστατικό, ο κ. Δένδιας επισήμανε πως πραγματοποιήθηκε επί των ημερών της προηγούμενης κυβέρνησης και πως ο κοινοβουλευτικός έλεγχος δεν μπορεί να αφορά την παρούσα.
«Υπεράνω όλων των συνθηκών και συμβάσεων είναι το Σύνταγμα των Ελλήνων» ανταπάντησε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής. «Από κει και πέρα», παρατήρησε, «κοιτάξτε να συντρίψετε την εγκληματικότητα και να αφήσετε τα δήθεν τάγματα εφόδου, που βρίσκονται μόνον στην φαντασία σας».
Δείτε το βίντεο εδώ:
Πηγή: newsbomb.gr
Categories: