Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Το διαδίκτυο σώζει σκύλο παρατημένο σε υψόμετρο 4200 μέτρων!


Ένας γερμανικός ποιμενικός χρωστάει τη ζωή του σε μια ομάδα φιλόζωων ορειβατών.

Ο λόγος για τη σκυλίτσα Μίσυ που πέρασε οκτώ ημέρες σε βουνό του Κολοράντο των Ηνωμένων Πολιτειών, σε υψόμετρο άνω των 4200 μέτρων.

Ένας ορειβάτης που είδε τον σκύλο, αλλά δεν μπορούσε να τον προσεγγίσει, έβγαλε μια φωτογραφία και την ανάρτησε στο διαδίκτυο.

Το σκυλί ήταν τραυματισμένο και φοβισμένο σε ένα μονοπάτι κοντά στην κορυφή του βουνού Bierstadt. Ήταν πολύ αδύναμο για να κατέβει μόνο του το βουνό και επειδή ήταν πολύ βαρύ, πάνω από 45 κιλά, ήταν αδύνατον να μεταφερθεί από ένα άτομο.

Μια ομάδα οκτώ ορειβατών που είδαν τη φωτογραφία στο Facebook αποφάσισαν να διασώσουν το σκυλί αγνοώντας τη χιονοθύελλα στην περιοχή.

Η Μίσυ εντοπίστηκε αδύναμη, αλλά ζωντανή. Την έβαλαν σε ένα σακίδιο και τη μετέφεραν στον “πολιτισμό”.

Η επιχείρηση διάσωσης διήρκεσε εννέα ώρες. Τώρα η Μίσυ υποβάλλεται σε θεραπεία για τα τραύματα που φέρει στα πέλματα, καθώς και για την αφυδάτωση.

Ιδιοκτήτης της Μίσυ είναι ο Άντονυ Ορταλάνι. Ορειβάτης και αυτός παράτησε τη σκύλα στο βουνό όταν αυτή τραυματίστηκε, γιατί πλησίαζε καταιγίδα και δεν μπορούσε να τη μεταφέρει μόνος στη βάση.

Ο Ορταλάνι υποστηρίζει ότι επικοινώνησε με τις Αρχές οι οποίες θεώρησαν πολύ δύσκολο το έργο διάσωσης, ειδικά για έναν σκύλο.

Τώρα η αστυνομία και οι φορείς προστασίας ζώων καλούνται να αποφασίσουν σε ποιον θα δώσουν τη Μίσυ.

Πηγή: to-gamato.com
Categories: