Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Εξετάζουν χορήγηση άδειας διαμονής στα θύματα της Μανωλάδας

Το υπουργείο Εσωτερικών εξετάζει τη δυνατότητα χορήγησης άδειας διαμονής στα θύματα της εγκληματικής επίθεσης στη Μανωλάδα



Το υπουργείο Εσωτερικών εξετάζει ήδη, τη δυνατότητα χορήγησης άδειας διαμονής για ανθρωπιστικούς λόγους στα θύματα της εγκληματικής επίθεσης στη Μανωλάδα Ηλείας, βάσει των διατάξεων του άρθρου 44 του Ν. 3386/2005, σύμφωνα με δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Χαράλαμπου Αθανασίου.

Επισημαίνει δε, ότι "τα απαράδεκτα γεγονότα στη Μανωλάδα Ηλείας, κατά τα οποία αλλοδαποί εργαζόμενοι υπέστησαν εγκληματική επίθεση, καταδεικνύουν την ανάγκη, αφενός να αντιμετωπιστούν νοοτροπίες ρατσισμού, αφετέρου να καταπολεμηθεί η αδήλωτη εργασία".
Επίσης, ο κ. Αθανασίου καταδικάζει, "με απερίφραστο τρόπο, την εγκληματική αυτή ενέργεια, που εκθέτει διεθνώς τη χώρα μας και επισημαίνουμε την αναγκαιότητα να σέβονται όλοι το νομικό πλαίσιο της χώρας, με την υποχρέωση καταβολής των δεδουλευμένων στους εργαζομένους και τήρησης των νόμων".
Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, τονίζει ότι "η Ελλάδα του μέλλοντος χρειάζεται οργανωμένη, νόμιμη μετανάστευση, που θα συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη των αγροτικών περιοχών και θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας".
Πηγή: news247.gr
Categories: