Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

50 βαθμοί Κελσίου σε λίγα χρόνια στην Αθήνα

Δεν θα αργήσει πολύ ο καιρός που τα καλοκαίρια θα... "βράζουμε" στην Αθήνα, αφού σύμφωνα με προβλέψεις έγκριτων επιστημόνων, σε μερικά χρόνια η θερμοκρασία στην πρωτεύουσα θα σκαρφαλώσει στους 50 βαθμούς Κελσίου! Διαβάστε τι είπαν Έλληνες επιστήμονες σε πρόσφατο συνέδριο για την κλιματική αλλαγή.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα και τις πρωτόγνωρες καταστροφές που προκαλεί στο Περιβάλλον το φαινόμενο του θερμοκηπίου ανέλυσαν οι εκπρόσωποι 13 μεσογειακών χωρών, κατά τη διάρκεια διήμερου συνεδρίου για την κλιματική αλλαγή.



Εκπρόσωπος της χώρας μας ήταν ο Δημήτρης Λάλας, ο οποίος προειδοποίησε ότι τα επόμενα χρόνια  η θερμοκρασία στην Αθήνα μπορεί να φτάσει στους 50 βαθμούς Κελσίου και  η στάθμη της θάλασσας να ανέβει κατά ένα μέτρο, με μη αναστρέψιμες επιπτώσεις στις καλλιέργειες και τον τουρισμό.

Τη δική του εκτίμηση εξέφρασε και ο πρώην επίτροπος Περιβάλλοντος - Σταύρος Δήμας, ο οποίος υπογράμμισε ότι «η διεθνής συμφωνία δυναμιτίζεται από την αδράνεια των Ηνωμένων Πολιτειών»,  ενώ χαρακτήρισε σημαντική τη συνεργασία μεταξύ των μεσογειακών χωρών, οι οποίες θα πρέπει να βρουν μια κοινή συνισταμένη στους διαφορετικούς στόχους που έχει θέσει η κάθε μία χωριστά.

Οι περισσότεροι επιστήμονες συμφώνησαν πάντως ότι μεγάλο εμπόδιο για την εκπλήρωση των στόχων που αφορούν την κλιματική αλλαγή, παραμένει η χρηματοδότηση των νέων επενδύσεων και μάλιστα σε εποχές ύφεσης και μεγάλης οικονομικής αστάθειας.

Πηγή: deltiokairou.gr
Categories: