Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Ανάστατη η Θράκη: Μετέτρεψαν τη Σχολή Αστυνομικών Ξάνθης σε στρατόπεδο μεταναστών


Σε κέντρο φύλαξης Μεταναστών μετέτρεψε αιφνιδιαστικά την Παρασκευή το βράδυ το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη την Αστυνομική Σχολή Ξάνθης στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Δίας» που έχει ξεκινήσει την Παρασκευή και αφορά την προώθηση παράνομων μεταναστών από το κέντρο προς τα σύνορα.
Ανάστατη η Θράκη: Μετέτρεψαν τη Σχολή Αστυνομικών Ξάνθης σε στρατόπεδο μεταναστώνΟι μετανάστες, ίσως και 300 στον αριθμό μεταφέρθηκαν με λεωφορεία, συνοδεία κλούβας των ΜΑΤ, και μπήκαν από την πίσω πόρτα στην Αστυνομική Σχολή, γύρω στις 2 π.μ.,  για να αποφύγουν το συγκεντρωμένο πλήθος στην είσοδο της Σχολής.
Οι τοπικοί φορείς ήταν και παραμένουν αντίθετοι σε αυτή την εξέλιξη, αφού είχε προταθεί αρχικά άλλο σημείο ενώ επισημαίνουν ότι η πλειονότητα των έγκλειστων μεταναστών είναι μουσουλμανική.

Όλα έγιναν με μεγάλη ταχύτητα και έχουν προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις. Από το μεσημέρι της Παρασκευής που διέρρευσε η πληροφορία ότι από το Κέντρο Φύλαξης της Αμυγδαλέζας μεταφέρονται παράνομοι μετανάστες προς τις Αστυνομικές Σχολές Ξάνθης και Κομοτηνής, υπήρξε κινητοποίηση της Περιφέρειας, ενώ ο αρμόδιος υπουργός Ν. Δένδιας «παραμένει εξαφανισμένος», όπως αναφέρουν.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Φώτης Καραλίδης στις δηλώσεις του εκδήλωσε την αγανάκτηση για την αιφνιδιαστική ενέργεια της κυβέρνησης που μεταφέρει μετανάστες με κονβόι μέσα στη νύχτα από την Αμυγδαλέζα στην Ξάνθη και την Κομοτηνή, ενώ έκανε γνωστό ότι ήδη η Περιφέρεια ΑΜΘ έχει ήδη προγραμματίσει σύσκεψη όλων των φορέων της περιοχής για το πρόβλημα που δημιουργείται. «Ο κύριος Δένδιας δεν επιφύλασσε τέτοια τύχη στην πατρίδα του την Κέρκυρα αλλά θεωρεί τους Θρακιώτες πολίτες Β’ κατηγορίας».
Άμεσα προγραμματίστηκε έκτακτη σύσκεψη για το πρωί του Σαββάτου στην Κομοτηνή με τη συμμετοχή όλων των φορέων, ενώ αποφασίστηκε ότι η Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης να διοργανώσει κατάληψη στο χώρο της Αστυνομικής Σχολής Ξάνθης, όπου βρέθηκε ο Φώτης Καραλίδης, ενώ αντίστοιχη κατάληψη οργανώθηκε στην Κομοτηνή όπου παρέστη ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης.
Οι φορείς της αυτοδιοίκησης εξέφρασαν την έντονη αντίδρασή τους για την αιφνιδιαστική κίνηση, η οποία εκτός από το πρόβλημα που δημιουργεί με τη διαχείριση των μεταναστών, σημαίνει ουσιαστικά και το τέλος της λειτουργίας των δύο Αστυνομικών Σχολών σε Ξάνθη και Κομοτηνή, κάτι που από μόνο του αποτελεί επίσης τεράστιο πλήγμα για τη Θράκη.
Μέχρι στιγμής την έντονη αντίδρασή τους έχουν εκφράσει, εκτός του Αντιπεριφερειάρχη Φώτη Καραλίδη που οργάνωσε τη διαμαρτυρία και ήταν ιδιαίτερα επικριτικός και επιθετικός, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ζεϊμπέκ Χουσείν και Αϊχάν Καραγιουσούφ, οι αυτοδιοικητιοί παράγοντες της περιοχής (κυρίως του Δήμου Ξάνθης), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες που εξέδωσαν ανακοίνωση καλώντας τον κόσμο να παραστεί στη σύσκεψη της ΑΜΘ και άλλοι φορείς.
ΠΗΓΗ: topontiki.gr
Categories: